Van egy film, amiben De Niro, DiCaprio és Brad Pitt is brillírozik, de még tuti, nem láttad!

A 2015-ös The Audition rendezője ráadásul nem kisebb név, mint Martin Scorsese, aki maga is szerepel a történetben. Az A-kategóriás sztárok egyébként 13 milliós álomgázsit tettek zsebre a szereplésért... És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Tudta a kedves PORT.hu-olvasó, hogy létezik egy 16 perces kisfilm, a 2015-ös The Audition (A meghallgatás), amelynek a stáblistáján olyan hollywoodi nagyágyú szerepelnek, mint Robert De Niro, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt, valamint Martin Scorsese, aki ezúttal nemcsak a rendező volt, de a kamerák előtt is bolondozott egy kicsit (a producer ráadásul Brett Ratner, az operatőr pedig volt)? Nos, az ok, ami miatt leginkább csak Ázsiában ismerik ezt a produkciót, igencsak prózai:

nem is film volt ez, hanem a Melco Crown Entertainment ravasz reklámja, hogy felhívja a  dúsgazdag kínaiak figyelmét a Studio City nevű, frissen megnyílt makaói kaszinójukra.

A készítők ügyesen kihasználtak egy jogi kiskaput: a kommunista Kínában ugyanis tilos kaszinókat és szerencsejátékot reklámozni, ez a tilalom azonban nem vonatkozik olyan filmekre, amelyek a drága luxushotelekről és az elegáns kaszinókról szólnak, ráadásul a világ legismertebb filmsztárjai játszanak benne. A The Auditiont így leginkább a hongkongi és a kínai filmek előtt vetítették le, és még úgyis busásan megérte leforgatni a Melco Crown Entertainmentnek, hogy fejenként 13 millió dolláros sztárgázsit kellett fizetni a szereplőknek két napnyi munkáért.

 

Forrás: IMDb

 

A kisfilm valójában egy önironikus metafilm, amiben mindenki saját magát alakítja: DiCaprio és DeNiro véletlenül összefutnak egy manilai luxushotelben, ahol kiderül, hogy Martin Scorsese meg akarja versenyeztetni őket, így döntve el, kié legyen a főszerep az új filmjében – ám ekkor jön be váratlanul Brad Pitt a képbe...

Hőseink Manila mellett Makaóba és Japánba is elutaznak azzal az ürüggyel, hogy Scorsese meg akarja mutatni a két sztárnak az új filmje forgatási helyszíneit – természetesen mindegyik elegáns épület, amiben megfordulnak, a reklámfilm büdzséjét álló Melco Crown Entertainment tulajdona. Leonardo DiCaprio és Robert DeNiro olyan zseniális gorombasággal évődik egymással ebben a 16 percben is, hogy kihagyott ziccer volt nem egész estés vígjátékot forgatni a főszereplésükkel:

De Niro például megjegyzi a film egyik jelenetében, hogy sosem kedvelte DiCaprio grizzlymedve-szakállát, és hetvenkedni kezd, hogy ő már akkor remekműveket készített Scorsese-vel, amikor Leo még kósza gondolat sem volt. DiCaprio erre azzal vág vissza, hogy De Niro már túl vén, és gúnyolni kezdi idős kollégáját a nagyothallása miatt...

Ez a kisfilm pont amiatt zseniális reklám, mert egyáltalán nem az a fajta röhejesen tolakodó, kicsit sem bújtatott termékelhelyezés, mint amilyenekkel tele volt a Wayne világa. Ehelyett inkább egy kellemes környezetet mutat be, ahová ha irdatlanul sok pénzünk lenne rá, mi is bizonyosan elutaznánk. Leonardo DiCapriót és Robert DeNirót pedig olyan szellemes könnyedséggel mutatja be történet, hogy már-már elhisszük: tényleg ugyanígy frocliznák egymást, ha kiderülne, hogy Scorsese valami idétlen próbatétellel akarja eldönteni, melyiküké legyen a főszerep az új filmjében! 

A The Audition egyébként különféle rossz minőségű verziókban olykor-olykor fel kerül a netre. Ezt a videót például a YouTube-on lehet elcsípni (bár itt a hang néhol hiányzik):

 

 

(via Collider)