Vécére sem lehetett menni az Eufória forgatása közben – az HBO cáfol

Az HBO állítólag „nem biztosított időben étkezést, és nem engedték, hogy az emberek használják a mosdót”. A csatorna szerint ők minden előírást betartottak, és nem érkezett hozzájuk semmilyen hivatalos panasz.

Nincs még két hete sem, hogy egy drámai fináléval véget ért az HBO-n Zendaya kultsorozata, az Eufória. Az utolsó epizódot 6,6 millióan látták, ami új nézettségi csúcsot jelent az HBO Max esetében, ezzel ugyanis az Eufória lett a Trónok harca utáni második legnézettebb HBO-sorozat.

Forrás: HBO

 

A szériával kapcsolatban azonban már februárban megszellőztette a The Daily Beast, hogy a forgatáson „mérgező volt a légkör”, és „nem voltak megfelelőek a munkakörülmények”. A beszámolók 15-17 órás munkanapokról és pokoli éjszakai forgatásokról szóltak. A háttérszínészek pedig még panaszt is tettek a színészek szakszervezeténél, a SAG-AFTRA-nál (Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists, vagyis: Filmszínészek Céhe - Amerikai Televíziós és Rádiós Művészek Szövetsége) amiatt, mert az HBO „nem biztosított nekik időben étkezést, és nem engedték, hogy az emberek használják a mosdót”.

Az HBO a következő közleményt osztotta meg válaszul a fenti állításokra:

A produkcióinkban a szereplők és a stáb jólléte mindig elsődleges fontosságú. A produkció teljes mértékben megfelelt minden biztonsági irányelvnek és szakszervezeti előírásoknak. Nem ritka, hogy a drámasorozatoknál bonyolult forgatások vannak, amelyet a COVID-protokollok tovább nehezítenek. Nyitott kommunikációs csatornát tartunk fenn az összes szakszervezettel, beleértve a SAG-AFTRA-t is. Soha nem történt semmilyen hivatalos megkeresés.

A SAG-AFTRA egyelőre nem kommentálta az HBO közleményét. (via NME & Deadline)