Véget ért az Obi-Wan Kenobi, és igen, ő is felbukkant

SPOILEREK következnek!

Tegnap került fel a Disney+-ra az Obi-Wan Kenobi minisorozat utolsó, hatodik epizódja, és bár az általános vélemény nem valami jó, tekintve, hogy a történet elég buta, és csak úgy hemzsegnek benne a bakik és logikátlanságok, az utolsó résszel az alkotók bizony odatették magukat. Obi-Wan és Vader fénykardpárbaja valami eszetlenül jó lett, az egyik legjobb az egész franchise-ban, kettejük egykori barátságának drámája pedig szívszaggatóan ért véget – majd nem a szánkba rágva, de azt is megmagyarázták, hogy a Csillagok háborújában az öreg Kenobi a Halálcsillagon vívott párbaj előtt miért szólítja Vadert Darthnak. 

 

 

Ugyanakkor nem ez volt az epizód egyetlen emlékezetes, lúdbőrzős pillanata, mert a finálé utolsó percében

végre valahára megjelent Qui-Gon Jinn Erő-szelleme is, hogy aztán a karakterhez illő módon beszóljon egykori tanítványának.

Természetesen ismét Liam Neeson alakította az önfejű Jedi mestert, akit hihetetlenül jó volt oly sok idő után viszontlátni. A rajongók természetesen hatalmas élményként élték meg.

Kár az előzményekért, mert ha végig olyan színvonalú a minisorozat, mint az utolsó rész, a franchise egyik legjobb darabja lett volna. Ewan McGregor és az Anakin/Vader szerepében visszatérő Hayden Christensen reménykednek a folytatásban, ami tulajdonképpen egészen örömteli lenne.