Vérfertőző szexjelenettel sokkol a Sárkányok háza

Felpaprikázták magukat a rajongók két fontos főszereplő bordélyházi légyottján, ahol olyan dolgok történtek, hogy már a leírásába is belepirul az ember!

Az Egyesült Államokban vasárnap, idehaza egy nappal később, hétfőn került fel az HBO Max kínálatába a Sárkányok háza negyedik epizódja (King of the Narrow Sea - A Keskeny-tenger királya), benne a Trónok harca világának eddigi talán legmegdöbbentőbb szexjelenetével.

SPOILERVESZÉLY! FELNŐTT TARTALOM!

Az új epizódban az ifjú hercegnő, Rhaenyra Targaryen (Milly Alcock) titokban kilopózik éjjel a palotából, és egy csuklyás alak vezetésével nyakig merül Királyvár züllött éjszakai forgatagában. A köpenyes alak természetesen a nagybátyja, Daemon herceg (Matt Smith), a család fekete báránya, aki a Ráketetők nevű tengeri haramiabanda felett aratott győzelme után diadalmasan tért vissza a birodalom fővárosába – és még egy új, rövid frizurát is vágatott magának!

Rhaenyra hercegnő szerepében: Milly Alcock (forrás: HBO Max)

 

A furcsa páros a királyvári kirándulás alatt végignézi a vásári mutatványosok obszcén előadását a Vastrón örököseiről, azaz saját magukról (a kinevezett jövendőbeli uralkodónak, Rhaenyrának nincs is igazán ínyére, hogy a pórnép nem őt élteti, hanem a féltestvérét, aki történetesen kisfiú lett). Ezután ételt lopnak, majd bemennek Daemon egyik kedvenc bordélyházába.

Itt csak úgy sistereg a szexuális feszültség, nagybácsi és unokahúg csókolózni kezdenek, és levetkőztetik egymást. Ám amikor Rhaenyra nadrágja a bokájára hullik, Daemon meggondolja magát...

A herceg végül nem akarja végigcsinálni az aktust, inkább eltűnik lumpolni az éjszakába.

Daemon herceg szerepében: Matt Smith (forrás: HBO Max)

 

Bár a páros nem ment el a végsőkig, a vérfertőző jelenet épp elég volt ahhoz, hogy sokkolja a nézőket – annak ellenére, hogy a vérrokonok közötti szex olyasmi, amitől a Trónok harca sosem riadt vissza (lásd a két testvér, Cersei és Jaime Lannister titkos viszonyát). Egy felháborodott Twitter-felhasználó így küldte el a készítőket melegebb éghajlatra:

Oké, Sárkányok háza... Emberek, azért túlzásba viszitek a vérfertőzést! Ettől a sz*rtól fizikailag kényelmetlenül érzem magam.

Mások eközben teljesen tudathasadásos állapotba kerültek a két főszereplő iránti érzelmeik miatt, és most nem tudják eldönteni, hogy drukkoljanak-e nekik, vagy undorodjanak tőlük. Bár a vérfertőző kapcsolatok joggal számítanak tabunak a modern társadalomban, Westeros világában (különösen a Targaryenek esetében) az ilyesmi egyáltalán nem számít főbenjáró bűnnek.

Ez a nagy múltú család ugyanis az emberek törvényei felett állónak tartotta magát, és aktívan gyakorolták a vérfertőző házasságot és poligámiát, annak érdekében, hogy „tisztán tartsák az ősi vérvonalukat”. Nem egy olyan Targaryen uralkodó volt például George R.R. Martin részletesen kidolgozott történetfolyamában, akik a saját nővéreiket vették feleségül – itt lehet böngészni a családfájukat.

Erről a témáról is volt szó a Port.hu Sárkányok házáról szóló podcastjának legutóbbi adásában.

(via Independent.co.uk)