Előzménysorozat készül a Vajákhoz

A Netflix bejelentette egy, a Vaják univerzumában játszódó limitált hosszúságú széria, a The Witcher: Blood Origin forgatását.

A hatrészesre tervezett élőszereplős sorozatot Nagy-Britanniában fogják forgatni, de még nem tudni, hogy mikor; ahogy a szereposztás sem ismert még. A népszerű Vaják előzményéül szolgáló alkotás az elfek azóta letűnt világában fog játszódni, nem kevesebb mint 1200 évvel az eredeti széria cselekménye előtt.

A Blood Origin azokat az eseményeket meséli el, amelyek a szörnyek, emberek és elfek világának összeolvadását eredményezték, és felfedi a történelem első vajákjának sosem hallott történetét. A prequel executive producere és showrunnere a Vaják első évadának egyik írójaként ismert Declan de Barra lesz. A sorozat első és második évadának executive producere és showrunnere, Lauren Schmidt pedig ezúttal executive producerként fog tevékenykedni.

Forrás: Netflix

 

A minőségre további garanciát jelent, hogy a projektben részt vesz a lengyel Andrzej Sapkowski is, az az író, akinek regénysorozatán a Vaják alapul: ő kreatív konzultánsként működik közre a munkálatokban. „Született fantasyrajongóként több mint izgatott vagyok, hogy elmesélhetem a The Witcher: Blood Origin történetét. Azóta, hogy először olvastam a Vaják könyveket, foglalkoztatott a kérdés, hogy

milyen lehetett az elfek világa az emberek világkatasztrófát jelentő érkezése előtt”

– nyilatkozta De Barra.

„Nagyon izgalmas, ahogy a Vaják világa (ahogy az már a legelejétől el volt tervezve) tovább bővül. Remélem, ezzel még több rajongója lesz majd a könyveim univerzumának is” – mondta Sapkowski. A Vaják-rajongók pedig kétszeresen is örülhetnek, hiszen (ahogy arról korábban már beszámoltunk) augusztus 17-én folytatják a Vaják második évadának a koronavírus miatt megbicsaklott forgatását, továbbra is Henry Cavill-lel a címszerepben.


(via Variety)