Kivágják a Mandalorianból „Jeans Guy”-t, a mémmé vált, képbe lógó stábtagot

És végre kiderült Bébi Yoda igazi neve is a legutóbbi részben!

Milliókat jókedvre derítő mémmé vált a The Mandalorian tévésorozat egyik gaffere (vagyis az operatőrt a fénybeállításokban segítő világosító), akinek véletlenül kilógott a farmernadrágos lába és a pólója egy fal mögül a népszerű Star Wars-tévésorozat 2. évadának The Seige című epizódjában, amikor a címszereplő fejvadász (Pedro Pascal), Greef Karga (Carl Weathers) és Cara Dune (Gina Carano) rajtaütöttek egy birodalmi bázison. Az óvatlan stábtagról azóta már kamu Csillagok háborúja-akciófigura, és persze számos más humoros összeállítás készült. Sőt, saját nevet is kapott: „Jeans Guy”, azaz „Farmeres Fickó”.

Egy szemfüles Star Wars-rajongó szerint azonban mostanra a Disney+ eltüntette Jeans Guyt a The Mandalorian 12. fejezetéből:

 

 

A másik The Mandalorian tévésorozattal kapcsolatos érdekesség, ami napok óta lázban tartja a Star Wars-rajongókat, az az, hogy az új évad 5. epizódjában (The Jedi) kiderült Bébi Yoda igazi neve: Grogu.

Dave Filoni, a sorozat egyik showrunnere elmondása szerint már az első évad forgatásának legelső napjaiban kitalálták a nevet, azon viszont elég sokat kellett töprengenie, hogy hogyan lehet megtudni egy olyan űrlénygyerek nevét, aki csak visítani meg gagyarászni tud, és nem érti senki a beszédét. Filoni végül frappáns megoldással állt elő:

Jon [Favreau] már az első évad elején elmondta, mi lesz ez a név, de ez arra késztetett, hogy elkezdjek töprengeni azon, hogyan tudhatnák meg az emberek is a nevet. Ez adta az ötletet, hogy Ahsoka, aki nagyon együttérző személy, kapcsolatba tudjon lépni a gyermekkel, és szavak nélkül, emlékek, érzések útján képes legyen vele kommunikálni. Ezen a kapcsolaton keresztül tudja meg a nevet, majd elmondja Mandónak, és így a nézőközönségnek is.

(via NME.com & IndieWire)