Különleges vendégek a májusi Beszélő levelek előadáson

2018. május 12-én a Beszélő Levelek előadáson nem mindennapi felolvasó-párok avatják be a közönséget egykori és ma élő híres emberek, politikusok, és alkotók életébe.

A különleges májusi előadáson a Mozsár Műhely színpadán egy házaspár, Gryllus Dorka és Simon Kornél, egy testvérpár Egri Kati és Egri Márta, és egy apa-fia páros, Bán Bálint és Bán János olvassák fel szerelmespárok, szülők és gyermekek, barátok, írók, híres emberek, és hétköznapi hősök levelezéseit. Az est házigazdája Sándor Erzsi.


A különböző művészeti területekről érkező előadók tolmácsolásában szerelmespárok, szülők és gyerekek, barátok, írótársak, híres emberek vagy akár ismeretlen, hétköznapi hősök levelezése elevenedik meg. Vajon hogyan utasított vissza Harold Pinter egy jótékonysági esten való részvételt? Miről levelezett a háborúban harcoló fiával Rudyard Kipling? És milyen képtelen problémákkal fordultak az olvasók egy amerikai magazin tanácsadó rovatához? Mindezekre és még számos más titokra fény derül a Beszélő levelek májusi előadásán.


A Mozsár Műhelyben minden hónapban egy házigazda és hat előadóművész hívja különleges utazásra a nézőket: híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életébe pillanthatunk bele legizgalmasabb, legviccesebb, legtragikusabb leveleiken keresztül. Minden alkalom különleges és megismételhetetlen, hiszen minden este más előadók olvassák fel más-más hírességek leveleit, és nem hiányozhat az adott esthez illő zenei kíséret sem.

Az esteket minden alkalommal más házigazda moderálja: írók, színészek, tudósok, zenészek. Az ő feladatuk, hogy kontextusba helyezzék az egyes leveleket, és összekössék azokat, májusban a házigazda Sándor Erzsi lesz.