10 dolog, amit nem tudtál a Női szervekről

Szerencsére ismét leadja a tévé ezt a kiváló vígjátékot Sandra Bullockkal és Melissa McCarthyval. Ennek örömére íme majd’ egy tucat érdekesség a kulisszák mögül!

1. A film egyik jelenetében láthatjuk a Sandra Bullock által megformált FBI-ügynök, Sarah Ashburn középiskolai évkönyvét, amihez a kellékesek a színésznő saját gimis évkönyvét használták az arlingtoni Washington-Lee Középiskolából.

Azért kellett hozzá egy kis digitális utómunka: a szakemberek szemüveget és fogszabályzót applikáltak Bullock eredeti fotójára,

mivel a sztár a valóságban egyikkel sem rendelkezett 1982-ben, amikor végzős gimis volt.

2. A Női szerveket eredetileg 2013. április 5-én akarták bemutatni, de aztán a stúdió döntéshozóinak sokkal jobban tetszett, mint számítottak rá, ezért eltolták a premiert egy sokkal kedvezőbb, június végi időszakra.

3. A Női szervek egyik apró mellékszerepében feltűnik Melissa McCarthy férje, Ben Falcone.

Ez már szinte kabalának számít a házaspárnál,

hiszen Falcone korábban egy-egy cameo erejéig felbukkant McCarthy 9 – A szám hatalma, Koszorúslányok, Személyiségtolvaj, később pedig egyebek mellett A kém, a Megbocsátasz valaha?, a Tammy, A főnök, A partiállat, a Szuperagy és A lecsap csapat című filmjeiben is (utóbbi öt címet egyébként ő is rendezte).

Az Isten kedvenc idiótája című tavalyi sorozatban pedig szintet léptek, hiszen a Falcone által megalkotott szériában mindketten főszerepet vállaltak.
A McCarthy–Falcone házaspár. Forrás: Jenny Anderson / WireImage / Getty Images


4. Melissa McCarthy eredetileg nem tudta volna elvállalni Mullins szerepét, mivel ugyanakkor forgatta Személyiségtolvaj című vígjátékát, ráadásul még ott volt Mike és Molly című sorozata is. A színésznő végül úgy oldotta meg a dolgot, hogy a Személyiségtolvaj utolsó forgatási napját követően Massachusettsbe repült (ott kezdődött a Női szervek forgatása), majd a továbbiakban folyamatosan ingázott Massachusetts és Los Angeles között, ahol a Mike és Molly munkálatai zajlottak.

Jó sűrű hetei lehettek!

5. A Női szervek előtt az utolsó fősodorbeli film, ami egy női zsarupárosról szólt, a 2005-ös Beépített szépség 2: Csábítunk és védünk volt, szintén Sandra Bullockkal a főszerepben. A színésznő egyébként abban is FBI-ügynököt játszott.

6. Sarah Ashburn FBI-os igazolványképe ugyanaz a fotó, amit egy 1995-ös Sandra Bullock-filmben, A hálózat csapdájában címűben is használtak mint a karakter körözési fényképét.


7. Amikor a sajtó arról kérdezte Sandra Bullockot, hogy forgatna-e folytatást a Női szervekhez, azt válaszolta, hogy nem, amit azzal indokolt, hogy korábban két folytatást is elvállalt, és mindkettő borzalmasan sikerült. A sztár a Féktelenül és a Beépített szépség második részére célzott.

8. Peter Mullins karakterét egy Joey McIntyre nevű színész játssza, aki korábban

a New Kids on the Block nevű fiúbanda legfiatalabb tagja volt.

Ezzel ő a harmadik az együttesből, aki a zenélést színészetre váltotta, hiszen a Donnie Wahlberg – Mark Wahlberg testvérpár is színész lett (Mark Wahlberg az NKOTB eredeti felállásának volt a tagja, később épp az ő helyére érkezett McIntyre). További érdekesség, hogy a New Kids on the Block közvetve a későbbiekben is része maradt Melissa McCarthy életének,

mivel Donnie Wahlberg 2014-ben feleségül vette a sztár unokatestvérét, Jenny McCarthy modell-színésznő-médiaszemélyiséget.

9. Az, hogy Melissa McCarthy figurájának Shannon a keresztneve, csupán a film 37. percében derül ki, amikor véletlenül összefut egy korábbi egyéjszakás kalandjával, és a férfi így szólítja (addig mindenki csak „mullinsozta” a karaktert).


10. A Dan Bakkedahl által alakított drogellenes ügynök, az albínó Craig Garrett karakterét, akire a cselekmény során folyton rásütik, hogy ő a gonosz figura, holott nem is, az alkotók azért találták ki, hogy parodizálják azt a hetvenes évek végén bevezetett filmes klisét, hogy az albínó karakter mindig negatív, sőt, sokszor ő a főgonosz. A gonosz albínó figuráját használta többek közt az

Óvakodj a törpétől!, a Halálos fegyver, az Ítéletnap, a Hideghegy, a Mátrix: Újratöltve, a Hellboy 2. – Az Aranyhadsereg és A Da Vinci-kód is.

A valóságban egyébként Dan Bakkedahl nem szenved albinizmusban.


(via IMDb)

 

Ez is érdekelhet

10 dolog, amit nem tudtál az Óvakodj a törpétől! című filmről

Gyerekkorunk kedvenc bűnügyi vígjátéka Goldie Hawn és Chevy Chase felejthetetlen párosával. Íme tíz érdekesség a kulisszák mögül!

Tovább