10 dolog, amit talán nem is tudtál a Jerry Maguire - A nagy hátraarc című filmről

Tom Cruise meséje a pénzről és a karrierről, meg arról, hogy nem ezek a legfontosabbak az életben.

 

1. Az anyagiak

Bár a film többek közt arról szól, hogy nem érdemes a munkát a hajszolni, Renée Zellwegernek kifejezetten jól jött, hogy szerepelhetett benne, mivel ekkor már jó ideje nem volt munkája. Saját bevallása szerint aznap, amikor felkérték, hogy játssza el Dorothyt, pénzt akart felvenni egy bankautomatából, ám annyira alacsony volt az egyenlege, hogy ez meghiúsult.

 

2. A rögtönzés

Az a jelenet, amelyben Jerry Maguire (Tom Cruise) és Ray Boyd (Jonathan Lipnicki) először beszélgetnek a nappaliban, teljes egészében rögtönzés volt. Mivel a forgatókönyvíró és rendező, Cameron Crowe valódi hangulatot akart teremteni köztük, erre a jelenetre nem írt párbeszédet, csak hagyta, hogy a két színész a maga természetes módján oldja meg.

3. Bonnie Hunt

Tom Cruise bevallotta, hogy nem emlékezett, hogy már játszott együtt Bonnie Hunttal. Pedig a színésznő egy kultikus film ikonikus jelentében szerepel együtt Cruise-zal és Dustin Hoffmannal: ő az a pincérnő az Esőemberben, aki elejti a fogpiszkálókat, amiket Ray egy pillanat alatt megszámol.

 

4. Testvérek

Dorothy Boyd és Jerry Maguire szerepét eredetileg Winona Ryder és Tom Hanks számára írták. Csakhogy Hanks épp ekkor rendezte a Nyomul a banda című filmet, így nem tudott részt venni a projektben. Ryder ráért volna, ám a kamerapróbákon Cruise-zal olyanok voltak, mintha testvérek lennének.

Forrás: Tv2

 

5. A rokon

A film írójának és rendezőjének, Cameron Crowe-nak az édesanyja is feltűnik a filmben: ő az a hölgy az elvált nők csoportjában, aki azt mondja: „Végre ki tudom fejezni a dühömet.”

 

6. Robin Williams

Csodálkozol, hogy felvetődött a színész neve, ugye? Igazad van, hiszen nem is szerepel a filmben. Viszont ő volt az, akivel Cuba Gooding Jr. először olvasta össze a szerepét a stúdiónak, így azt hitte, Williams-szel fog együtt játszani, ahogy az 1998-as Csodás álmok jönnek című filmben is. Ám Tom Cruise-t ekkor már leszerződtették a címszerepre, Williams csak szívességből helyettesítette.

Forrás: Tv2

 

7. A sportügynökök világa

Cameron Crowe író és rendező azért döntött úgy, hogy a főszereplő sportügynök legyen, mert ezt a területet korábban egyetlen film sem mutatta be.

Ez az iparág kizárólag a pénzről szól, és a rendezőt érdekelte, hogy érvényesülhetnek-e ott az olyan tulajdonságok, mint a szeretet és a becsület.

 

8. Kellemetelen helyzet

Cuba Gooding Jr. egy interjúban arról mesélt, hogy édesapja, Cuba Gooding elég kínos helyzetbe hozta őt a forgatáson, mikor meglátogatta a fiát. Mikor bemutatták őt Tom Cruise-nak, az apa megölelte a színészt, és azt kérdezte: „De most komolyan, most meleg vagy, vagy sem?”. Később Cuba leszidta az apját: „Nem hiszem, hogy nem tudod tartani a szádat, mindig túl hamar kinyitod.”

Forrás: Tv2

 

9. A reklám

A Reebok 1,5 millió dolláros termékmegjelenítési megállapodást köttött a TriStar Pictures-szel, amely magában foglalta a termékek reklámozását is a filmben. Természetesen nagyon elégedetlenek voltak, mikor a film a beígért reklámok nélkül jött ki, mi több, Cuba Gooding Jr. karaktere az egyik jelentben azt mondja: „Bassza meg a Reebok!”. A cég jogi lépésekkel fenyegetőzött, így a film televíziós változatába visszatették a reklámokat.

 

10. A teve

A filmben szereplő tevével csak a gond volt: Tom Cruise-t üldözte, Cuba Gooding Jr.-t megharapta, és megtaposott egy stábtagot.

Ez is érdekelhet

Renée Zellweger legjobb alakításai

Visszatért Bridget Jones, és bár nem ájultunk el tőle, arra bőven jó volt, hogy felidézzük Renée Zellweger legemlékezetesebb alakításait!

Tovább

 

(via IMDb)