11 dolog, amit nem tudtál a Született feleségekről

A sorozat alkotója épp a tévét nézte édesanyjával élete mélypontján, mikor egy bűnügyi hír láttán kipattant a fejéből a sorozat alapötlete.

1. Eva Longoria úgy kapta meg Gabi szerepét, hogy mikor megkérdezték tőle, hogyan tetszett neki a forgatókönyv, azt válaszolta, hogy ő csak a saját szövegét olvasta el. Ebből rögtön világossá vált, hogy tökéletes lesz az egocentrikus és temperamentumos Gabi szerepére. Teri Hatcher viszont annyira készült a meghallgatására, hogy süteményeket is vitt magával.


2. Amikor később Kyle MacLachlan is csatlakozott a sorozat harmadik évadához, úgy volt, hogy ő lesz a szeretője gyilkosa, ezért a szerepe nem lett volna hosszú életű. A színész viszont szeretett volna tovább maradni, ezért megkörnyékezte a sorozat alkotóját, Marc Cherry-t, hogy írják át a történetet. Végül a kedvéért találták ki Orson édesanyját, aki elvitte a balhét a fia helyett.

3. Tom Scavót, a sorozat egyetlen rendes férjét Doug Savant alakította, aki helyett néha a felesége, Lynette viseli a nadrágot. A készítők eredetileg azt tervezték, hogy Tom még az első évadban félrelép valamelyik üzleti útján, de aztán úgy döntöttek, hogy kellene mégis egy hűséges pár a sorozatba, ha már Gabi a kertésszel csalja Carlost, Bree férje is félrelép, Susan pedig többé-kevésbé szingli.

4.  A Lila Akác köz, ahol a sorozat nagy része játszódik, egy 1946-ban épített filmes díszletutca, ami Colonial Street néven található meg a Universal stúdió területén. Itt forgattak részleteket többek között a Szörnyecskékhez, a Psychóhoz és a Buffy, a vámpírok réméhez. Természetesen a Született feleségekhez feltupírozták és modernizálták a házakat, ahol a négy elválaszthatatlan barátnő éli cselszövésekben és bűnügyekben gazdag hétköznapjait.

5. A sorozat a negyedik évadánál tartott, amikor a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkba kezdtek, ezért akkor a szokásos 24 helyett csak 17 epizód készült. Emiatt több történetszálat végleg ki kellett dobni, de volt, amit a későbbi évadokba szőttek bele. Például azt, amikor a hetedik évadban Gabi szembenéz azzal, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatta a mostohaapja.

6. A sorozat annyira népszerű volt, hogy két játék is készült belőle, az egyik asztali gépre, a másik mobilra. A PC-s verzióban a játékos egy új született feleséget alakít, aki beköltözik a Lila akác közbe, és egy izgalmas rejtélyt kell felgöngyölítenie.

7. A Született feleségek meglepően sok bűnügyet és családi titkot szőtt bele a kertvárosi mintafeleségek életébe, a nyolc évad alatt összesen 52 szereplő esett gyilkosság áldozatául vagy halt meg egyéb körülmények között.

8. A sorozat alkotója, Marc Cherry a Született feleségek előtt teljesen mélypontra került. Az Öreglányok című 1985-ös sorozat után mindössze négy bukott sitcomot tudott felmutatni, és már négy éve munkanélküli volt. Mindennek tetejébe az ügynöke elsikkasztotta a pénzét, és tartozott a saját anyjának százezer dollárral.

9. A sorozat alapötlete akkor pattant ki a fejéből, amikor az édesanyjával tévéztek, és egy nőt mutattak a hírekben, aki megfojtotta a saját gyerekeit. Mikor Marc Cherry feltette a költői kérdést, hogy mégis ki lehet képes ilyesmire, az anyja azt válaszolta: “volt olyan pillanat, amikor közel álltam hozzá.” Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy a háziasszonyok élete sokkal sötétebb és összetettebb, mint az a felszínen sokszor látszik, és elkezdett gondolkodni egy olyan sorozaton, ami ezt fejti ki. Végül Bree és Lynette karakteréhez is sokat merített a saját édesanyjából, aki később rettentő büszke volt arra, hogy Marcia Cross játssza őt a tévében.

10. A bajkeverő Edie-t játszó Nicollette Sheridan 2010-ben beperelte Marc Cherry-t. A színésznő azt állította, hogy Cherry megütötte, mikor kérdezni mert, majd kiírta a sorozatból. A tévést végül később felmentették a vádak alól, egyébként pedig azzal védekezett, hogy már az eset előtt négy hónappal engedélyt kapott Edie karakterének likvidálására, és az állítólagos ütés valójában csak egy ártatlan paskolás volt.

11. Egy rajongónak annyira megtetszett a rózsaszín estélyi, amiben a pánikba esett Gabi füvet nyír az első epizódban, hogy megmentse a szeretőjét, hogy levelet írt a produkciónak, hátha elárulják neki a tervező nevét. A készítők annyira szívükön viselték a rajongó érdeklődését, hogy magát a ruhát adták kölcsön a lánynak, aki ezt viselte az érettségi bálján.