12 dolog, amit nem tudtál a Jumanji – Vár a dzsungelről

Ez a Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillan, Kevin Hart és Alex Wolff főszereplésével készült film a legjobban sikerült rebootok közé tartozik – így biztos sokan vagytok kíváncsiak egy tucat titokra a kulisszák mögül.

1. A dzsungelben látható szobrokat az eredeti, 1995-ös Jumanjiban ábrázolt társasjáték figurái és egyéb tartozékai alapján mintázták.

2. Az egyik főszerepet, Spencert megformáló Dwayne Johnson egyszer elárulta, hogy ha választhatott volna, legszívesebben Jack Black karakterét, Bethanyt játszotta volna. A sztori szerint mindegyik kamaszhős átalakul egy avatarrá, és az önmagába szerelmes 16 éves tinilány Jack Black gömbölyű testét kapta a videójátékban, ami egy sor kiváló poénra adott lehetőséget – szóval a Sziklának igaza van,

egyértelműen ez volt a leghálásabb szerep.

Főleg azok a képsorok voltak fergetegesek, amelyekben Bethany – természetesen Black formájában – megtanítja Karen Gillan karakterét, hogy hogyan flörtöljön és hogyan járjon csábítóan. A színész egyébként úgy készült fel a tinilányszerepre, hogy megkérdezte a fiatal Bethanyt játszó Madison Isemantől, hogy milyen zenéket hallgat és milyen tévésorozatokat szeret, és lelkiismeretesen végigvette mindet.

3. Habár a film kedvéért Dwayne Johnson és Kevin Hart is sokat edzett, aki igazán keményen gyakorolta a testedzést, az Karen Gillan volt, akinek a karaktere jártas volt a harcművészetekben. Mivel volt egy olyan harcjelenet is, amelyben az általa megformált Martha, pontosabban Ruby Rundhouse „táncolva verekedett”, nemcsak ki kellett gyúrnia egy kicsit magát, de az összetett koreográfiát is meg kellett tanulnia. Ezenkívül az is kihívást jelentett a fiatal színésznő számára, hogy Skóciából származik, itt viszont amerikai akcentussal kellett beszélnie.

Eredetileg egyébként Shailene Woodley-t választották ki erre a szerepre, de neki végül egyeztetési problémák miatt le kellett mondania, ugyanakkor forgatta ugyanis a Hatalmas kis hazugságok című sorozatot.


4.
Jack Black elárulta, hogy azokban a jelenetekben, amelyekben a figurája megszállottan lelkesedik Dwayne Johnson karakteréért, egyáltalán nem kellett játszania, mivel ő valóban hatalmas rajongója a Sziklának.

5. Jefferson McDonough szerepét eredetileg Tom Hollandnek szánták, ő azonban végül nem tudta vállalni a feladatot, mivel ugyanakkor forgatták a Pókember: Hazatérést. A figurát így végül Nick Jonas formálta meg.

6. Ruby Roundhouse ruházatát a Tomb Raider-videójátékok és -filmek főhősnője, Lara Croft outfitje inspirálta. Martha tett is egy olyan megjegyzést a filmben, hogy mennyire nem praktikus ilyesmit viselni a dzsungelben

– szóval a Jumanji-reboot a 90-es évekbeli videójátékok és a 2000-es évekbeli akciófilmek nőképét is finoman kritizálja.


7.
Dwayne Johnson és Kevin Hart között saját bevallásuk szerint azért működött olyan jól a kémia a vásznon, mivel civilben is nagyon jó barátok. A két sztár korábban egyébként együtt játszott a 2016-os Központi hírszerzés című akciókomédiában is.

8. Dwayne Johnson karaktere a sztori szerint eredetileg egy szégyenlős tinédzser, Spencer, aki átalakul a Dr. Bravestone nevű videójátékbeli avatarrá, egy igazi izompacsirtává – viselkedésében azonban továbbra is ugyanolyan félszeg marad, mint a valóságban. Bár nehéz elhinni, de a Szikla nagyon is jól tudott mindezzel azonosulni, mivel

16 éves kamaszként ő is nagyon rosszul érezte magát a bőrében,

és sebezhető, bizonytalan tinédzser volt.

9. Jake Kasdan rendező elárulta, hogy a film minden egyes fontosabb szerepét pontosan az a színész játssza, akit elképzelt a szóban forgó szerepekre.

 

Olvasd el a filmről írt kritikánkat is!

Jack Black egész jó nő: Jumanji – Vár a dzsungel

Mert a szőrös, kövér testbe egy csinos fiatal lány költözött, ahogy Dwayne Johnson izmait is egy nyüzüge okostojás vette kölcsön, köszönhetően a régi, de most megújult játéknak, a Jumanjinak.

Tovább

 


10.
Azt a jelenetet, amikor a filmben vad motorosok üldözik hőseinket, a hawaii Kualoa Ranch nevű helyen vették fel. Ez ugyanaz a helyszín, ahol a 2015-ös Jurassic World is forgott, és bizonyos pillanatokban, amikor a kamera megfelelő szögben áll, azonosítani is lehet a dinoszauruszos mozi megfelelő képsorainak színhelyét a Jumanji – Vár a dzsungelben.

11. A több mint 12 méter magas jaguárszobor megmunkált habszivacs és beton keverékéből készült, amire a végén raktak egy „antikizált” gipszréteget, hogy nagyon réginek, sőt, ősinek tűnjön.

12. Kevin Hart a forgatás során rosszul lett a helikopterjelenet felvétele közben.

Nem csodáljuk!


(via IMDb)