12 dolog, amit nem tudtál a Két hét múlva örökké című romkomról

Itt lettek Hugh Grant és Sandra Bullock a legnagyobb cimborák, pedig volt idő, amikor szóba sem álltak egymással, de a filmben Donald Trumpnak is volt egy apró, de fontos szerepe.

 

1. A Két hét múlva örökkét (2002) eredetileg, sok más amerikai filmhez hasonlóan Kanadában, Torontóban forgatták volna, de Sandra Bullock, aki egyben a film egyik producere is volt, ragaszkodott az eredeti helyszínhez, több okból is. Egyrészt azért, mert maga a sztori New York történelmi épületeiről is szólt, másrészt azért, mert így ez lett az első nagyobb hollywoodi produkció 9/11 után, amelyet itt forgattak, újra munkát adva több száz filmes szakembernek.

2. Lehet, hogy csak hízelegni akart, vagy PR-fogás volt a részéről, de az is lehet, hogy őszinte volt: Hugh Grant ugyanis azt nyilatkozta, hogy egész karrierje során az, akivel leginkább szeretett együtt játszani, az Sandra Bullock volt.

Forrás: InterCom

 

3. Merthogy ők sokáig szóba sem álltak egymással. Először öt évvel a film forgatása előtt mutatták be őket egymásnak egy lehetséges film kapcsán, de Grant volt olyan ostoba, hogy elmesélt egy szerinte pikáns, Bullock szerint undorító sztorit, mire a színésznő felállt, és faképnél hagyta. A következő három évben szóba sem álltak egymással, ha valamilyen közösségi eseményen összefutottak, de a Két hét múlva örökké forgatásán aztán nagyon jóban lettek.  

4. Bullockot sem kell félteni, ha valami hülyeségről van szó: a forgatáson elcsórta ugyanis Grant telefonját és arról felhívta a színész egyik közeli barátját, majd halál komoly hangon azt mondta: „Sajnálattal értesítem, hogy Mr. Grant kórházba került. Önnek ebben a pillanatban semmit sem kell tennie, de legyen mindig elérhető”. Mondjuk elég rossz vicc volt…

Forrás: InterCom

 

5. A Coney Island-i közösségi ház, amelyet Bullock karaktere, Lucy Kelson meg akar védeni, valójában a Childs Restaurant Building, amely volt már minden eddigi története során, étterem, templom, filmdíszlet, és sok egyéb. Az épületet 2003 elején műemlékké nyilvánították.

6. Marc Lawrence rendező és Hugh Grant összesen négy filmen dolgoztak együtt, amik nem sokban különböznek egymástól: Grant mindegyikben egy diszfunkcionális férfi, akit egy erős nő ment meg. Ez az erős nő Drew Barrymore a Zene és szövegben (2007), Sarah Jessica Parker a Hova lettek Morganék?–ben (2009), illetve Marisa Tomei a Hogyan írjunk szerelmetben (2014).   

Forrás: InterCom

 

7. Lawrence és Sandra Bullock is elég jóban voltak, hiszen a rendező írta annak idején a Mint a hurrikán (1999) és a Beépített szépség (2000) című vígjátékokat, amelyek főszereplője Bullock volt. Az utóbbi forgatásán adta Lawrence a színésznő kezébe leendő első rendezése, a Két hét múlva örökké forgatókönyvét, és kérte ki róla a véleményét. Bullocknak tetszett a történet, és végül ő volt az, aki Hugh Grantet javasolta a férfi főszerepre.

8. A filmben az ingatlanfejlesztő Hugh Grantnek van egy rövid, közös jelenete kollégájával, Donald Trumppal, ami meglehetősen jellemző a volt – de akkor még csak leendő - elnökre. Trump ugyanis afelől érdeklődik, hogy mennyire dögös Grant új munkatársnője, mert ha megfelelően csinos, akkor szívesen ráhajtana. Mint tudjuk, megválasztása előtt pár héttel Trump komoly botrányba keveredett az ehhez hasonló kijelentései és viselkedése miatt, a nőket lealacsonyító nézetei alaposan kiakasztották az emberek. Ahhoz azonban nem eléggé, hogy később ne válasszák meg.

 

9. Trump másként is közreműködő volt: a Wade testvérek otthona valójában Donald Trump akkori rezidenciája volt Westchesterben.

10. A filmben Lucy kínai kaját rendel a Mr. Wong nevű kínai étteremből – akárcsak Sandra Bullock karaktere, szintén Lucy az Aludj csak, én álmodomban (1995), ahol még azt is mondja: „Ha tíz dollárért rendelsz kaját Mr. Wongtól, egészen az ajtódig kihozzák”  

Forrás: InterCom

 

11. A film DVD-változatában George és Lucy esküvői jelenete is szerepel. George és Lucy a közösségi házban házasodtak össze a család és a barátok jelenlétében.

12. A film költségvetése kb. 60 millió amerikai dollár volt – ehhez képest az összbevétele egész pontosan 199 043 242 dollár lett, ebből $93.4 milliót Észak-Amerikában szedett össze.