20 éves a Maffiózók

Nézd meg a jeles alkalomból készült videókat!

1999. január 10-én történt, hogy egy maffiózó besétált egy pszichiáter rendelőjébe, és ezzel elindult a tévétörténelem egyik legmeghatározóbb sorozatának története. A jeles alkalomból az HBO GO (ahol jelenleg is elérhető az 1999 és 2007 között futott széria hat évadának mind a 86 epizódja) készített egy friss videót, ami remekül visszaadja a Maffiózók hangulatát.

Ide kattintva pedig az a válogatás érhető el, amelyben korábban  a sorozat tíz legemlékezetesebb pillanatát gyűjtötték össze. Aki pedig csúcsra akarja járatni a nosztalgiát, az alant mindenképpen nézze újra az ikonikus főcímet is!

„Az elmúlt negyedszázad amerikai popkultúrájának legnagyszerűbb alkotása”

– így jellemzi a New York Times az HBO sorozatát, amely alapjaiban változtatta meg a szappanoperákról alkotott képet. A Maffiózók rendhagyó családregény, amelyben ugyanúgy felbukkan az emberi gyarlóság minden válfaja, mint a divatos szériákban, azzal a különbséggel, hogy ezek zsarolással, droggal, gyilkossággal vannak összefüggésben.

A New Jersey-i maffiacsaládról szóló történet fanyar humorával, az erőszak durva ábrázolásával és szabadszájúságával kimagaslik a tévésorozatok mezőnyéből. A sorozat így az évek során rengeteg díjat bezsebelt, többek közt 21 Emmyt és öt Golden Globe-ot, emellett az első helyen áll a Rolling Stone magazin „minden idők 100 legfontosabb sorozata” listáján. Az alkotás pedig már el is indult a klasszikussá válás útján, hiszen – ahogy arról korábban már többször írtunk – előzményfilm készül hozzá, amit jelenleg is nagy erőkkel forgatnak.


(via HBO GO)