37 év után megszűnhet az ausztrál Szomszédok

Chris Hemsworthtől Margot Robbie-n át Russell Crowe-ig több hollywoodi sztárt is az 1985-ben indult sorozat indított el a pályán, de Kylie Minogue is itt kezdte.

Megszűnhet az 1985-ben indult ausztrál szappanopera, a Neighbours (Szomszédok), miután a Channel 5 bejelentette, hogy már csak a nyár végéig sugározzák. A brit csatorna 2008 óta a sorozat fő finanszírozója, így távozásukkal komoly veszélybe kerül a széria. 

„A Channel 5 minden évben sok millió fontot fizet a Fremantle Australiának, és hihetetlen, de 

a kelleténél 5 millió fonttal kevesebb jön vissza a reklámokból”

– mondta egy forrás a brit Metro szerint.

A Channel 5 szóvivője hivatalosan mindehhez – amellett, hogy méltatta a Szomszédokat, és köszönetet mondott a szereplőknek, a produkciós csapatnak, a rajongóknak és a Fremantle-nek – a következőket tette hozzá: „Elismerjük, hogy sokan lesznek csalódottak a döntés miatt, jelenleg azonban inkább a saját gyártású brit drámasorozatokba invesztálunk, mivel elsősorban azok számítanak vonzónak a nézőink számára.”


A
z ausztrál Network 10 nevű műsorszolgáltató viszont meg akarja menteni a rekordidő óta futó szappanoperát, ám ehhez a produkció gyártásáért felelős Fremantle-nek új támogatókat kell keresnie. „Amint az a Szomszédok szereplőinek és stábjának küldött e-mailben is szerepel, szándékunkban áll folytatni az együttműködést, amennyiben jelentkezik egy másik műsorszolgáltató partner”– mondta az ausztrál csatorna szóvivője.

A Network 10 továbbra is elkötelezett a sorozat, a szereplők és a stáb iránt,

és bízik abban, hogy a Fremantle talál egy új gyártási partnert. További friss információkkal fogunk szolgálni, amint azok rendelkezésre állnak” – tette hozzá.


A Szomszédok 1985. március 18-án került először adásba, és még ma is napi másfél millió nézőt vonz az Egyesült Királyságban. Az évtizedek alatt a sorozat számos popénekesnek (Kylie Minogue, Natalie Imbruglia, Holly Valance) és színésznek indította el a karrierjét: itt kezdte többek közt Russell Crowe, Isla Fisher, Margot Robbie, Luke és Chris Hemsworth, Guy Pearce és Heath Ledger is.

 

(Forrás: NME)