5 újabb sztár, akiről biztosan nem tudtad, hogy Szomszédok-szereplő

Ullmann Mónika elcsábította Alma lovagját, Székhelyi József simlis vállalkozóként csapta be Taki bácsiékat.

Több összeállításban is bemutattuk már itt a Porton, hogy a '80-as és a '90-es években minden képernyőképes színészünk megfordult a Szomszédok teleregényben. Hofi szilveszteri meglepetésvendég volt, Liptai Claudia Julcsi fiúit szerette el, Gesztesi Károly gyereket gázolt, Fenyő Iván Alma presszójában balhézott, és ugyanúgy Szabó Sipos Barnabást küldte ki a magyar rendőrség minden bűnügyhöz, ahogy Mágenheim dokit minden balesethez. Kudlik Júlia többször is megjelent a teleregényben tévébemondóként, Garas Dezső cinikus színészóriást, Gregor Bernadett részeg tinit, Bujtor István hajóskapitányt, Szabó Simon törött lábú kosarast alakított egy-egy epizódban, de a Barátok közt és a Familia Kft. főhősei is szerepeltek kedvenc teleregényünkben. Lássunk most újabb öt olyan színészt, aki szintén szerepelt a Szomszédokban!

Ullmann Mónika

A Moncsicsi-dal sztárja mindössze 20 éves volt, amikor 1993-ban felbukkant egy apró mellékszerepben a Szomszédok 162. fejezetében. Fiatal újságíróként faggatta ki az erdőmérnök Szelényi Jánost (Trokán Péter) arról, miért nem visznek fel szamárháton termőföldet a hegyekbe:

De pár évvel később, 1997-ben is kapott egy kis szerepet a sorozatban: ő volt Alma akkori barátjának, a Taki bácsiékkal élő Sanyinak (Schnell Ádám) a szeretője. Arról nincs infó, hogy a két lány ugyanaz a személy volt-e, az viszont biztos, hogy Sanyi új szerelme is szerette a Buda környéki erdőket, mivel a 258. részben pont János és Dénes (Kun Vilmos) buktatta le őket, amint éppen csőröznek az erdészeti úton parkoló, vagány nyugati autójukban. A 260. és a 264. fejezetben is visszatért még: először Taki bácsiék előtt bukott le az afférjával, aztán Almát is megfenyegette azzal, hogy nem szereti a társbérletet egy kapcsolatban. Azt viszont már nem tudtuk meg, hogy később is folytatta-e Sanyival a titkos románcát, mert Alma elzavarta a csapodár férfit a szeretőjével együtt.

 

Janklovics Péter

A manapság már leginkább stand upos komikusként ismert Janklovics Péter a '90-es évek végén még Gór Nagy Mária Színitanodájába járt, 1998-ban, 21 évesen pedig a Szomszédokban is felbukkant. A 298. fejezetben egy haverjával együtt légpuskával lövöldözött az erdőben énekesmadarakra és mókusokra, de persze a hős Szelényi János, minden tilosban járó orvvadász és rapsic réme elkergette őket. Érdekesség, hogy Janklovics jelenetében egy óriási baki is benne maradt: jól látszik, hogy a cimborája véletlenül orrba vágja a fegyverrel, de úgy tesznek, mintha a világon semmi sem történt volna, és árkon-bokron át menekülni kezdenek.

Nemes Takách Kata

Az ország egyik legismertebb szinkronhangjáról valószínűleg kevesen tudják, hogy nemcsak színészként vesz részt a Momentán imprótársulat munkájában, hanem díszlet- és jelmeztervezőként is. Arra viszont valószínűleg csak a fekete öves Szomszédok-fanok emlékeznek, hogy ő volt 1997-ben, a Szomszédok 258. fejezetében a terhes tinilány, akihez mentőt kellett hívni (természetesen Mágenheim doki szállt ki a helyszínre).

 

Kökényessy Ági

Rachel szinkronhangja 1988-ban bukkant fel először a 27. epizódban, később pedig további négy fejezetben is visszatért. A frissen elvált, csinos fodrásznőt Gábor Gábor vette fel őt próbaidőre a hajstúdióba. Ám szegény „Aranyhajú Gitta”, ahogy a sorozatban hívták, nem tudott visszarázódni a szakmába (ehhez persze nagyban hozzájárult Mágenheimné Juli örökös piszkálódása is), így a 31. részben a milliókról ábrándozó, kopasz bonviván kirúgta.

Székhelyi József

És ha már legendás szinkronhangok: a Homér Simpson örökös magyar hangja is felbukkant a Szomszédokban. Ő volt Farkas Gábor, a minden hájjal megkent, simlis vállalkozó, aki pont úgy szivarozott és pont annyi világmegváltó tervet szövögetett, mint Gábor Gábor – csakhogy belőle abszolút hiányzott a sárm és a lovagiasság. Először a 30. fejezetben tűnt fel, amikor még úgy volt, hogy Alma és János kertes ház építésébe kezd, és Farkast bízzák meg a kivitelezéssel. A 31. részben (mivel Alma még aludt) Lenke nénitől kért volna a nagydumás kavarógép 100 ezer forintot az építkezésre, de Lenke mérgesen elhajtotta:

Az idegesítő Farkas később kicsal Taki bácsitól 57 ezer forintot az építkezésre, de végig csak hímezget-hámozgat, a ház meg nem épül, hiszen a simlis Farkas egy másik telekre vitette a cementet meg a vasat. Ezután kolbászsütödét akar nyitni a Lantos utca 8-ban. De nem nagyon segíti elő a tervét, hogy Bőhm bácsit Bem apónak hívja, és korrupt ajánlatot tesz neki a 41. részben, mert megijed, hogy a közös képviselő egy kötödének adja majd oda a helyiséget. A 43. fejezetben még megpróbálja feketén felvenni Taki bácsit is a karácsonyi csomagküldő szolgálatához futárnak, a karakán taxis azonban elhajtja, így Farkast soha többé nem látjuk (holott úgy tűnt, Kálmánt, Taki bá régi rádiós és taxis haverját sikerült bevennie a buliba, de ez a szál végül elsikkadt).