6 dolog, amit nem tudtál a Kalifornia című filmről, amiben Brad Pitt a sorozatgyilkos

Az 1993-ban készült amerikai krimiben olyan színészeket láthatunk, mint a fiatal Brad Pitt, Juliette Lewis vagy David Duchovny. Ma a tévében is újranézhetjük!

1. A sztoriban Early Grayce-nek, Brad Pitt karakterének letörik a foga. Brad Pitt ezért nem átallott felkeresni egy fogorvost, hogy

a szerep kedvéért tényleg letörje a fogát.

2. A helyszínek, ahol a sorozatgyilkosságok történnek, a filmben szereplő színészek neveihez kapcsolódnak: Lewiston Ranch, Mt. Juliet, Texas (Juliette Lewis); Forbes, Tennessee (Michelle Forbes); Davidson Mine, Dew Cove, Nevada (David Duchovny); és Bradbury Textile Warehouse Pittsburgh, Pennsylvania (Brad Pitt).

3. Michael Kuhn, a Polygram filmstúdió vezetője Los Angeles-i otthonában összejövetelt rendezett a szakmabelieknek, és meghívott több Polygram-sztárt is, például Brad Pittet. Kuhn legnagyobb meglepetésére Pitt korábban érkezett, miközben ő még a zuhany alatt volt. Kuhn felesége engedte be Pittet, aki a fennmaradó időben,

amíg a buli el nem kezdődött, rajzfilmeket nézett Kuhn gyerekeivel, míg a házaspár készülődött a fogadásra.

Forrás: Tv2

 

4. Ez a második film, amelyben Brad Pitt és Juliette Lewis együtt játszott bűnözőpárost. Az első a Túl fiatal a halálhoz? című 1990-es film volt, Pitt és Lewis 1989-ben, a forgatás alatt kezdett járni egymással. Ekkor a színésznő 16, Pitt pedig 26 éves volt. A kapcsolatuk 1993-ban ért véget, nem sokkal a Kalifornia bemutatása után. Dominic Sena, a Kalifornia rendezője egyébként nem tudta, hogy a két színész egy párt alkot. Éppen Adele szerepére keresett valakit, amikor meglátta Lewist a Túl fiatal a halálhoz? című filmben, és azonnal lecsapott rá. Pittre a Thelma és Louise című filmben nyújtott alakítása miatt figyelt fel.

5. Brian Kessler szerepére Keanu Reeves is esélyes volt, végül David Duchovnyt szerződtették. Duchovny aztán főszerepet vállalt a Kaliforgia című sorozatban, 2007-ben.

6. Sean Penn is versenyben volt Early Grayce szerepére, amit végül Brad Pitt kapott meg.