6 sorozatszínész elmondta, mit utál legjobban a saját karakterében

Hat népszerű sorozat egy-egy színésze vallott róla, mi az az egyetlen dolog, amit nagyon rühelltek azoknak a figuráknak a megformálásakor, akikkel szinte eggyé forrt a nevük.

Egy híres széria sztárjának lenni nemcsak privilégium, hanem kemény munka is. Legutóbb arról írtunk, milyen megterhelő lehet érzelmileg egy-egy durvább jelenet leforgatása – de adódhatnak egyéb idegesítő problémák is a színészi munka során. Az alábbi hat tévésztár saját személyes ellenérzéséről számolt be, esetenként olyan apróságokról, mint egy irritáló frizura vagy egy paróka.


Lena Headey (Trónok harca) – A paróka

A lassan a végéhez közeledő fantasysorozat Cersei Lannisterét megformáló színésznő számára a figura kedvéért viselt paróka keserítette meg leginkább a forgatási napokat. A sztár nemrég a The Morning nevű reggeli műsor vendége volt, ahol elárulta: igazi öröm volt végre megszabadulnia ettől a rémségtől. Korábban pedig a The Daily Beast interjújában a színésznő arról mesélt, hogy a vendéghaj még a negatív karakter hitelesebb megformálásában is segíti, hiszen amikor reggel 6-kor felteszik a fejére, egyenesen ölni tudna.

Forrás: HBO

 

Cillian Murphy (Birmingham bandája) – A felnyírt haj

A kosztümös brit gengszterszéria bandavezérét játszó színésznek is a hajviselet okoz gondokat. Tommy Shelby felnyírt frizurája a nézők szerint nagyon menő – Murphy viszont utálja. „Az emberek szeretik ezt a felnyírt dolgot. Elmennek a fodrászhoz, és kérnek egy »Birmingham frizurát«.

Én viszont amúgy hosszabbra növeszteném a hajam, és most már négy éve nem tehetem meg”

– panaszkodott a sztár egy tavalyi interjúban, amelyben azt is hozzáfűzte: szerinte az is nagyon ciki, hogy ezt a frizurát eredetileg a tetvek ellen fejlesztették ki.

Forrás: BBC

 

Chris Noth (Szex és New York) – A giccses szentimentalizmus

A kultikus csajszéria Mr. Bigjét, azaz Carrie nagy szerelmét alakító Noth számára valódi kínszenvedés lehetett az a 41 epizód és a a két nagyjátékfilm, amit a karakter bőrébe bújva kellett eltöltenie, mivel saját bevallása szerint ő egy igazi cinikus, aki utálja a túlcsorduló érzelmeket, amikben bizony a Szex és New York igencsak bővelkedett.

Noth úgy érezte, a sok-sok romantika a realitás kárára válik: főleg az első film befejezésétől készült ki, amikor karaktere megkéri Carrie kezét. „Az az egész dolog a film végén a gardróbszobában, hát azt egyszerűen gyűlöltem. Nem tetszett az ötlet, hogy miután úgy érzem, Carrie átvert, előállok azzal, hogy »oké, akkor itt az ideje, hogy egy még nagyobb gyémántot húzzak az ujjadra«. Utáltam” – nyilatkozta kendőzetlenül a színész egy podcastben.

Kristian Nairn (Trónok harca) – A sztárcameók

A felejthetetlen Hodort alakító színésznek semmi baja nincs személyesen Ed Sheerannel, de amikor az énekes cameózott a Trónok harcában, az nagyon nem tetszett neki.

„Ed Sheeran valóban nagyszerű zenész, remek fickó. De mit keres a Trónok harcában?

Nem igazán rajongok a sorozat sztárcameóiért. Nem bírom őket. Szerintem hülyeség az egész” – nyilatkozta Nairn, aki szerint leginkább az a gond a celebek váratlan felbukkanásával, hogy elidegenítenek a széria világától, hiszen egy pillanat alatt visszarántanak a valóságba – ami nem túl szerencsés egy fantasysorozat esetében.

Jennifer Aniston (Jóbarátok) – Az ikonikus főcím

A Jóbarátok nyitánya nemcsak a rajongók kedvence, de mára jeles popkulturális kinccsé is vált. De nem mindenki van oda a The Rembrandts I'll Be There For You-jára előadott ökörködésért: a mindenki kedvenc Racheljét játszó Jennifer Aniston bevallotta, hogy az összes „jóbarát” utálta. „Senki sem volt nagy rajongója a főcímnek. Úgy éreztük, hogy… Nem is tudom.

Táncolni egy medencében? Ez az egész szökőkutas dolog nagyon furcsa volt”

– mesélte a színésznő egy tévéműsorban. És akkor most minden Jóbarátok-rajongó elvonulhat sírni a sarokba.

Allison Williams (Csajok) – Szex Booth Jonathannel

Sajnos a színészek nem csak olyan karaktereket játszhatnak el, amelyeknek minden döntésével egyetértenek. Allison Williams számára Marnie megformálása a Csajokban emiatt igazi kihívást jelentett.

„Marnie egyenesen megőrjítene, ha a való életben barátnők lennénk. De ezt ki kell vernem a fejemből, amikor őt játszom.

Őrület, hogy lefekszik Elijah-val, őrület, hogy lefekszik Rayjel, őrület, hogy megüti Desit, amikor az az első beszélgetésükkor megemlíti a barátnőjét. De bizonyos szempontból nekem is ott kell lennem a kanapén, amikor ez a dolog megtörténik Elijah-val vagy Rayjel, és támogatnom kell a Desihez fűződő megszállottságát is” – mondta Williams.

A színésznőnek Marnie sok zűrös pasiügye közül főleg az nem tetszett, amikor az lefeküdt a beképzelt művésszel, Booth Jonathannel. „Allisonként folyamatosan küzdöttem magamban. Azt gondoltam, Marnie sokkal jobb ennél. A karakteremnek azt kellett hinnie, hogy Booth egy zseni, de én magam, Allisonként végig azt gondoltam, bárcsak Marnie ne lépne rá erre az útra” – árulta el a sztár.


(via DigitalSpy)