7 meglepő kulisszatitok az Agymenőkről

Sheldonnak például szexuális fétisei lettek volna.

1. Sheldon kifejezetten aktív lett volna szexuálisan

Az Agymenők első, pilot epizódját 2006-ban tervezték műsorra tűzni, ám a csatorna végül nem adta le (a széria 2007. szeptember 24-én indult). Ebben sok minden másként volt, mint ahogy ma ismerjük az Agymenőket, például Sheldon (Jim Parsons) karaktere is jóval aktívabb lett volna szexuálisan:

gyakran maszturbál, fétisei vannak (például kifejezetten vonzódik a fenekekhez), szeret táncolni, és úgy általában jóval szociálisabb, mint a később megismert verziója.

 

2. Jim Parsons sosem látta a Star Treket

Bár Sheldon oda van a Star Trekért, sőt még klingon nyelven is folyékonyan beszél, ám az őt alakító színész, Jim Parsons valójában egyetlen részt sem látott a terjedelmes franchise-ból. Ezek után nem meglepő, hogy a másik sorozat, amiből Sheldon gyakran idéz, a Ki vagy, doki? kapcsán így nyilatkozott a színész:

„Sose láttam a Ki vagy, doki?-t. Persze, tudom, mi az, de egyetlen epizódot sem láttam belőle.”

még több agymenők

Ezeket a szigorú szabályokat kellett betartaniuk az Agymenők szereplőinek a forgatásokon

A színészeknek tilos volt rögtönözni és szakállt növeszteni, 12 évadon át ugyanolyan ruháik és frizuráik voltak.

Tovább

 

3. Kevin Sussman fél a víztől

Stuart mindig kínos helyzetekbe kerül, nincs ez másként a 10. évad 5. részében sem, amikor Raj (Kunal Nayyar) és ő együtt találják magukat a jakuzziban. Kevin Sussmannak nehéz dolga volt a forgatáskor, ugyanis a Stuartot alakító színész szorong attól, ha a víz alá kell merülnie. A stábnak külön bátorítania kellett őt, miként mondta:

„Egyáltalán nem szeretem víz alá dugni a fejemet. Egy csomó ember bátorított, mire meg mertem tenni: »Minden rendben lesz, itt vagyunk körülötted« mondták”.

 

4. Johnny Galecki mindig öltönyt hordott volna

Johnny Galecki karaktere, Leonard alapvetően elég lazán öltözködik: szinte mindig kapucnis pulcsit visel. Azonban a korábban említett pilot epizódban, ami végül nem került adása, Leonard még sötét öltönyt hordott. Igazából mind ő, mind pedig Sheldon öltözködése jóval konzervatívabb lett volna annál, mint amit ismerünk (pedig Sheldon pólói még kultikusak is lettek).

meg még több agymenők

5 dolog, amit csak a legnagyobb rajongók tudnak az Agymenőkről

Ki lett volna benne, ki maradt majdnem ki belőle és egyéb nyalánkságok.

Tovább

 

5. Többen is kiváló zenészek

A sorozat szereplői nemcsak kiváló komikusok, de többen is képzett zenészek. Johnny Galecki már fiatal kora óta csellózik, Jim Parsons és Mayim Bialik pedig direkt a sorozat kedvéért tanult meg tereminen és hárfán játszani.

 

6. Ügyesen rejtették el a színészek sérüléseit

Mint minden hosszabb sorozat, az Agymenők sem kerülhette el az olyan eseteket, amikor egy színész lesérült, és ezzel muszáj volt valamit kezdeni a forgatáson. Ilyenkor át kell írni a forgatókönyvet, hogy az adott helyzetre hangszereljék. Több ilyen eset is volt a sorozat fennállása során: például 2010-ben Kaley Cuoco egy lovasbalesetben eltörte a lábát. Az írók két epizódból is kiírták, hogy pihenhessen, majd ahelyett, hogy beleírták volna a sztoriba a törést, erre az időszakra csapost csináltak Pennyből, így a pult jótékonyan elrejtette a gipszet. 2012-ben Mayim Bialik keze sérült meg egy autóbalesetben, ezért, amíg meg nem gyógyult, úgy vették fel a jeleneteit, hogy ne látszódjon a sérülése.

még annál is több agymenők

5 kínzó kérdés, amire máig nem adtak választ az Agymenők alkotói

Miből engedhette meg magának Penny a srácokkal szemközti lakást? Összejár-e vajon később is a csapat, vagy mindenki szétszéled?

Tovább

 

7. Eredetileg egészen más lett volna a főcímdal

Szinte elképzelhetetlen, hogy a sorozat főcímdala ne a Barenaked Ladies száma, a The History of Everything legyen. Pedig eredetileg nem ezzel indult az Agymenők: a pilot epizódban még Thomas Dolby 1982-es slágere, a She Blinded Me With Science szólt. Ez se rossz, de kétségtelenül kevésbé fülbemászó.

(via Ranker)