7 tévésztár, akiről talán nem is tudod, hogy kik a szülei

Pedig mind-mind elég híresek.

Nem ritka, hogy egy gyerek a szülei szakmáját viszi tovább, ám ennek megvan az a veszélye, hogy ha a szülő túl sikeres, akkor beárnyékolhatja a gyermek karrierjét. A feltörekvő színészek esetében pedig ez halmozottan igaz, és talán legjobb ilyenkor, ha a közönség nem is tudja, hogy az ifjú színész ki fia-borja. Következzen hét fiatal tévésztár, akiről valószínűleg fogalmad se volt, hogy híres felmenője van.


Louisa Jacobson (Meryl Streep lánya)

Forrás: GettyImages

 

Az aranykor című kosztümös drámasorozat színésznője a Yale School of Drama-n diplomázott színészetből. Meryl Streep legfiatalabb gyermeke, aki azért nem a vezetéknevét, a Gummert használja (mint testvérei, Mamie és Grace Gummer), mert már be volt jegyezve egy színész Louisa Gummer néven. Így a középső nevét vette fel művésznévként.

Honnan ismerheted? Az aranykor

 

Toby Stephens (Maggie Smith fia)

Forrás: GettyImages

 

1992 óta van jelen a szakmában. A Halj meg máskor című filmben remek Bond-gonoszt játszott, majd olyan sorozatokban alakított emlékezetes karaktereket, mint a Fekete vitorlák és a Lost in Space – Elveszve az űrben. Mindkét szülője színész: édesanyja Maggie Smith, néhai édesapja pedig Sir Robert Stephens, akit elsősorban színpadi szerepei miatt méltattak, és úgy emlegették mint Laurence Olivier utódját. Tobynak van egy egyezsége édesanyjával: soha, de soha nem fognak együtt játszani semmilyen filmben.

Honnan ismerheted? Fekete vitorlák, Lost in Space – Elveszve az űrben

 

Jared Harris (Richard Harris fia)

Forrás: GettyImages

 

Több mint 30 éve látható különböző produkciókban, legutóbb a Csernobil című sorozatban és A Koronában szerepelt. Ez utóbbiban VI. György királyt alakította. Édesapja, Richard Harris ír színész a Gladiátorból valamint az első két Harry Potter-filmből lehet ismerős, ahol Albus Dumbledore-t játszotta. Jaredet kezdetben nem támogatta az apja, hogy színész legyen, de aztán meglátta egy darabban a Duke Egyetemen, és teljesen el volt ragadtatva. 

Honnan ismerheted? Mad Men - Reklámőrültek, Csernobil, A Korona

 

Margaret Qualley (Andie McDowell lánya)

Forrás: GettyImages

 

2014-ben tűnt fel a képernyőkön A hátrahagyottakban. 2019-ben Emmy-díjra jelölték a Fosse/Verdon című sorozatban nyújtott alakításáért, majd 2021-ben ismét kapott egy Emmy-jelölést az Egy szobalány vallomásáért. Az 1994-ben született színésznő Andie MacDowell lánya, aki szintén szerepelt az Egy szobalány vallomásában, mi több, a Margaret által alakított karakter anyját játszotta.

Honnan ismerheted? A hátrahagyottak, Fosse/Verdon, Egy szobalány vallomása

 

Ty Tennant (David Tennant fogadott fia)

Forrás: GettyImages

 

17 évesen tűnt fel a képernyőn a War of the Worlds sorozatban, de igazán ismert a Trónok harca előzménysorozatával, a Sárkányok házával lett, amiben ő játszotta a tinédzser korú Aegon Targaryen herceget. Édesanyja, Georgia Moffett 17 éves volt, amikor megszülte őt, majd 2011-ben hozzáment a Ki vagy, doki? című sorozat sztárjához, David Tennanthoz, aki gyorsan örökbe is fogadta a fiút.

Honnan ismerheted? War of the Worlds, Sárkányok háza

 

Alfie Allen (Keith Allen fia)

Forrás: GettyImages

 

12 évesen debütált a Ki van itt? című vígjátékban, de szinte mindenki a Trónok harcából ismeri, amiben Theon Greyjoyt alakította mind a nyolc évadban. A szerepért 2019-ben Emmy-díjra jelölték. Édesapja a walesi karakterszínész, Keith Allen, akit többek közt a Más világ és a Non-stop party arcok című filmekben láthattál.

Honnan ismerheted? Trónok harca

 

Eve Hewson (Bono lánya)

Forrás: GettyImages

 

2014-ben debütált a televízióban A sebész című sorozattal, 2021-ben pedig emlékezetes alakítást nyújtott a Ne higgy a szemének! című szériában. Édesapja Paul Hewson, bár lehet úgy jobban ismered, hogy Bono, a U2 frontembere. Eve Hewsont minden áron le akarták beszélni a szülei, hogy színész legyen, de ő nem hagyta magát.

Honnan ismerheted? A sebész, Ne higgy a szemének!

(via Ranker)