9 érdekesség az eddigi kilenc Halálos iramban filmről

Ma már furcsa belegondolni, de eredetileg nem is Vin Diesel és Paul Walker lettek volna a népszerű autós franchise sztárjai, hanem Timothy Olyphant és Eminem!

1. Eredetileg nem is Vin Diesel és Paul Walker lettek volna a 2001-es Halálos iramban sztárjai! Dominic Toretto szerepére Timothy Olyphantot nézte ki a Universal, ám ő azért nem vállalta be a világ ma már legnépszerűbb autós franchise-át, mert szerinte az első film sztorija túlságosan hasonlított a Nicolas Cage-féle, 2000-ben mozikba kerülő Tolvajtempóra. Érdekesség, hogy Toretto országos cimborája, Brian O'Connor sem Paul Walker lett volna eredetileg – a 2013-ban elhunyt színész csak azután került a képbe, hogy Mark Wahlberg, Christian Bale és Eminem is nemet mondott a gyorsulási versenyzők közé beépülő nyomozó szerepére.

Forrás: Port.hu

 

2. Vin Diesel kihagyta a 2003-as második részt, a Halálosabb irambant. De nem azért, mert bármi balhéja lett volna a stábtagokkal, hanem mert nem fért bele az idejébe: épp az XxX-ben akciózott, amíg Paul Walker leforgatta az autós kasszasiker folytatását.

Forrás: Port.hu

 

3. A 2006-os harmadik részbe, a Halálos iramban - Tokiói hajszába kizárólag azért rakták bele Vin Dieselt, mert a tesztközönség tombolt, hogy miért nincs benne.  Ezért aztán a film utolsó jelenetében brummogtatja kicsit a kocsija motorját. Paul Walker sem kapott egyébként szerepet ebben a Japánban játszódó kitérőben – a Universal stúdió nem is hívta a forgatásra, mert 33 évesen már túl öregnek(!!!) tartották O'Connor szerepére.

 

4. A 2009-es, Halálos iram címen futó negyedik rész volt Gal Gadot legelső mozifilmje! Az izraeli születésű szupermodell és egykori szépségkirálynő Gisele Yashar szerepében tűnt fel Dominic Toretto aszfaltszaggató csapatában. Benne volt a Halálos iramban 5-6-7-ben is – ezalatt számos nyaktörő akcióban részt vett, és romantikus kapcsolat is fűzte a Han nevezetű karakterhez is, akit Sung Kang alakít a franchise-ban. Justin Lin rendező a saját bevallása szerint Gal Gadot azért került be a negyedik részbe, mert mindenképpen egy olyan dekoratív külsejű nőre volt szüksége Gisele hiteles eljátszásához, aki maga is katonaviselt, és nem ijed meg, ha kaszkadőr nélkül kell akciójelenetekben helytállnia (a színésznő nem is használt dublőrt a forgatáson).

Fotó: Mike Coppola / Getty Images

 

5. Dwayne Johnson azért mondott igent a 2011-es Halálos iramban: Ötödik sebességre, mert egy rajongója olyan szépen kérte. Jan Kelly-nek ugyanis az volt a kívánsága, hogy közös jelenetben láthassa a két legnagyobb kedvencét, Vin Dieselt és a Sziklát! Az expankrátor pedig olyannyira belejött az autós vagányokat üldöző elit kommandós, Luke Hobbs szerepébe, hogy nemcsak visszatért a Halálos iramban 6-7-8-ban, de még egy saját spin offot is kapott!

Forrás: Port.hu

 

6. A 2013-as Halálos iramban 6-ban szerepelt Gina Carano, az ismert ketrecharcos és fitneszmodell is. Ekkortájt még csak egyetlen akciófilmes főszerep, a 2011-es A bűn hálójában volt a háta mögött, mostanra viszont már olyan ismert franchise-okban is láthattuk, mint a Deadpool és a The Mandalorian tévésorozat. A Halálos iramban 6-ban ő alakította a kommandós Riley-t, aki ugyanúgy a DSS-nek, vagyis az amerikai diplomáciai biztonsági szolgálatnak dolgozik ügynökként, ahogy a tagbaszakadt Hobbs.

Forrás: Port.hu

 

7. A 2014-es Halálos iramban 7-ben láthattuk utoljára Paul Walkert. A 2013-ban tragikus hirtelenséggel, autóbalesetben elhunyt sztárt a hetedik részben már csak a CGI-technológia segítségével láthatták viszont O'Connorként a rajongók (ehhez a színész testvérei álltak modellt a trükkstábnak). A film megkapó utolsó jelentében a digitálisan megrajzolt Paul Walker és a való életben is országos cimborája Vin Diesel egy szép visszatekintő montázst követően a hegyi utakon gyorsulgatva végül külön-külön hajtanak el a messzeségbe, miközben Wiz Khalifa fülbemászó slágere, a See You Again szól.

 

8. A 2017-es Halálos iramban 8-ban feltűnő Scott Eastwood, Clint Eastwood fia ugyanebben az évben egy másik autós filmet is forgatott. Ez volt a Kipörgetve, ami végül csak 9,6 millió dollárt kaszált világszerte, míg a Halálos iramban 6-ra összesen 788,6 millió dollár értékben váltottak jegyet a benzingőz szerelmesei.

Forrás: Port.hu

 

9. Dwayne Johnson 20 millió dollárt kért a 2019-es Halálos iramban: Hobbs és Shaw-ért. És meg is kapta! Ebből alighanem volt is némi feszkó a két sztár között (amit tetézett, hogy már a 8. rész alatt is puskaporos hangulat uralkodott közöttük a forgatáson), mivel Diesel az ötödik részért „csak” 15 milliót kapott – és ebben akkor már benne volt a produceri gázsija is.