Személy

Kubina Ágnes

előadó
Született: 1967. március 20. (56 éves) (Magyarország, Tata)
Zenei tanulmányait zongorával kezdte, majd 12 éves korától oboázni tanult Varga Elemér tanár úrnál.
1981-85-ig a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója volt Kemény János tanár úr növendékeként. 1983-ban a Richter János Országos Fafúvós Versenyen I. helyezést ért el.
1985-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola oboa tanszakára, ahol 1991-ben szerzett diplomát. Oboa tanára Pongrácz Péter tanár úr volt, valamint Dienes Gábor és Kiss József, mint tanársegéd.
1987-től a Nemzeti Filharmonikus Zenekar oboa szólamának tagjaként számtalan hazai koncert, európai, észak-amerikai és távol-keleti turné résztvevője, valamint lemezfelvétel közreműködője. Rendszeresen lép fel szólistaként a zenekar kamarazene koncertjein.
1988-ban a Magyar Rádió Országos Fafúvós Versenyén I. helyezést nyert. A Bartók Rádió élőben és felvételről egyaránt műsorra tűzi fellépéseit.
2005-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium oboa tanára. Növendékei rendszeres díjazottjai az országos versenyeknek, valamint sikerrel szerepelnek a Zeneakadémia oboa tanszakának felvételi vizsgáin. DLA fokozatot 2010-ben szerzett.

Hozzászólások