A 24 stábja elnézést kért, amiért egy valós terrortámadás felvételeit használták

A felvétel a 24: Újratöltve legújabb ('3:00PM - 4:00PM') epizódjában látszódott, ahol egy kitalált terrortámadás ábrázolására használták fel. A készítők a sok felháborodott nézői komment miatt most elnézést kértek.

A jelenet egy hírszerzési eligazításról szólt, ahol egy fiktív egyiptomi terrortámadást modelleztek a valós terrortámadásról készült felvétellel.

A videó 2013. szeptember 21-én, Nairobiban készült: a Westgate bevásárlóközpontban egy álarcos fegyveres, aki a al-Shabaab nevű terrorista csoport tagja volt, 67 embert mészárolt le, és több mint 175-öt megsebesített.

A felvétel hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában - írja az Independent. A valós videó egy kitalált egyiptomi terrortámadást modellezett a sorozatban, ezzel a készítők abszolút figyelmen kívül hagyták a 2013-as terrortámadásban elhunyt vagy megsérült áldozatokat és hozzátartozóikat.

Evan Katz és Manny Coto, a sorozat producerei bocsánatot kértek a felvétel felhasználásáért, és ígéretet tettek arra, hogy kivágják a kérdéses részt az epizódból.