A bíróság szerint mégsem bűnös A mi kis falunk gyártója

Egy pilisszentléleki helyi lakos perelte be a céget. Elsőfokon nyert, másodfokon vesztett. Fizetnie kell.

Idén februárban számolt be róla a Media1, hogy nem jogerősen pert nyert A mi kis falunk gyártójával szemben Reményi János pilisszentléleki helyi lakos, aki azt sérelmezte, hogy 2019-ben a tudta és az engedélye nélkül néhány másodperc erejéig olyan, a falusi életképi hatást keltő vágóképet tettek be a sorozatba, amelyen ő volt látható. A férfi szerint a település lakói emiatt azt gondolhatták róla, hogy statiszta szerepet vállalt a tévésorozatban, és ezáltal hiteltelenné vált, amit előtte hangoztatott, hogy ellenzője a sorozatnak.

A Tatabányai Törvényszék neki adott igazat, és kötelezte az alperest, hogy tizenöt napon belül kérjen levélben bocsánatot, és fizessen meg Reményi Jánosnak 300.000 forint sérelemdíjat, valamint ügyvédi munkadíj címén 1.634.800 forint perköltséget.

Forrás: RTL Klub/Sajtóklub

 

A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azonban megváltoztatta az ítéletet, a felperes keresetét teljes egészében elutasította, és kötelezte őt a Content Factory Kft. perköltségének teljes megfizetésére azzal, hogy a saját költségeit maga viseli – közölte a Media1-gyel a gyártócég, hozzátéve, hogy az ítélet jogerős.

A kérdéses három másodpercet egyébként már nem lehet megnézni, mert az RTL Klub utólag, már a sérelem beérkezése után kivágta.

A mi kis falunkról legutóbb tegnap írtunk nézettsége kapcsán.

Via: Media1