A Bud Spencer-film, aminek a forgatókönyvét is Bud Spencer írta

A Banános Joe különleges helyet foglal el az életműben, mivel ez volt az első film, aminek stáblistáján Bud Spencer forgatókönyvírói kreditet kapott.

A nyolcvanas évekre Bud Spencer önálló projektjei is sikeresek voltak, nem csak azok a filmek, melyeket Terence Hill-lel közösen fogatott. Spencer ekkor már nemcsak szerepelt a filmekben, de ötleteket is szállított, sőt volt, hogy a jelenetírásból is kivette a részét. Aztán eljött a pillant, amikor forgatókönyvíróként is számon tartották.

 

A forgatókönyvet írta: Carlo Pedersoli

Az 1982-es Banános Joe volt az első film, aminek stáblistáján Bud Spencer forgatókönyvírói kreditet kapott Bruno Corbucci és Mario Amendola mellett. Hogy mégsem látod ott, annak az az oka, hogy nem Bud Spencerként, hanem

eredeti nevén, Carlo Pedersoliként szerepel a forgatókönyvírók közt.

A filmet elsősorban Kolumbiában forgatták, és csak egy részét vették fel Olaszországban, mivel Spencer, ha beleszólhatott a forgatókönyvbe, kapva kapott az alkalmon, hogy egy idegen országba utazzon. Ezúttal viszont kifejezetten jót tett a filmnek a kolumbiai forgatás, hiszen a Banános Joe eléggé eltér a megszokott Bud Spencer-fimektől: jóval kevesebb benne a bunyó, és a tempója is lassabb. Igazi érdeme a színészi jelenlét, a különleges táj és a kultikussá vált filmzene, amit maga Bud Spencer is előadott:

 

(via Tobias Hohmann: Bud Spencer – Terence Hill krónikák)