A Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével emlékeznek a koronavírus áldozataira az RTL Klubon

Az RTL Klubon május 26-án lesz látható Fischer Iván vezényletével a Budapesti Fesztiválzenekar koncertje, amellyel a koronavírus áldozataira emlékeznek.

A világhírű Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő, amellyel a koronavírus-járványban elhunytaknak állítanak emléket. A koncert felvétele május 26-án 23:10 órakor lesz látható az RTL Klub képernyőjén. Az eseményt a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, amelyre az áldozatok szeretteit várják.

Forrás: RTL Klub/Sajtóklub

 


A zenekar közleményében azt is tudatta, hogy a híres gyászmisét kiváló szólisták tolmácsolásában hallhatja majd a közönség: többek között Elisabeth Kulman (alt), Anna Prohaska (szoprán), Megyesi Zoltán (tenor) és Cser Krisztián (basszus) lép majd a színpadra egy külön erre az alkalomra összeálló kórus kíséretében, amelynek Fischer Iván az Ars Longa Kamarakórus nevet adta.


Fischer Iván a Fókusznak adott interjújában elmondta, hogy miért tartja különösen fontosnak, hogy az emlékkoncerten a koronavírus áldozatainak szerettei vegyenek részt:


„Nagyon sokan nem tudtak elbúcsúzni, gondoljuk el, nem engedték be a kórházba, nem foghatták a kezüket. Azért tették ezt meg, hogy mi biztonságban lehessünk. Mi nagyon sokkal tartozunk ezeknek a családoknak. Ezért azt gondolom, hogy a legelső koncert, amit végre közönség előtt tarthatunk, az ezeknek a családtagoknak szóljon és erről a búcsúról.”

A Fesztiválzenekar egészségügyi helyzet miatti hosszú lezárás utáni első koncertje május 26-án 23:10 órakor az RTL Klubon.

 

(RTL Klub)