A film, amelyet muszáj volt leforgatni, de Jim Carrey nem bánta meg

Az Ace Ventura 2. - Hív a természet egy költséges folytatás, amivel a főszereplő járt a legjobban.

Az 1994-es Ace Ventura - Állati nyomozó című filmmel Jim Carrey hatalmas népszerűségre tett szert, nem csoda, hogy elkészült a folytatás, ráadásul már rögtön a következő évben bemutatták. Ebben Ace már nem a városban, hanem az afrikai vadonban kamatoztatja szokatlan nyomozói tevékenységét.

 

Ace, a merész

Bár azt gondolnánk, hogy egy ennyire sikeres és kultikus film folytatását örömmel vállalják a színészek, az Ace Ventura 2. esetében ez korántsem volt így. Jim Carrey-nek esze ágában sem volt még egyszer eljátszani az állati nyomozót, ám kénytelen volt, mivel szerződés kötelezte rá. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy azért cseppet sem járt rosszul a színész, mivel

a film költségvetésének a felét az ő gázsija tette ki: egész pontosan 15 millió dollárt kapott a 30 millából.

Ezzel Carrey be is lőtte a saját árcéduláját, és a következő években már 20 millió dollárt kért filmenként. Ráadásul a címszereplőnek nem is tetszett a sztori koncepciója, furcsállta, hogy Ace fél a denevérektől, ő azt javasolta, hogy legyen inkább allergiás rájuk, de nem változtatták meg a forgatókönyvet. Ahogy akkor sem hallgattak rá, amikor Carrey jelezte, hogy gond lehet az afrikai bennszülöttek sztereotip ábrázolásából – ezt azóta is felhozzák a filmmel kapcsolatban.

Ez is érdekelhet

A 10 legkattantabb filmes karakter

Volt miből válogatni, Johnny Depp, Jim Carrey, Jack Nicholson, Sacha Baron Cohen vagy Nic Cage is mestere a műfajnak.

Lássuk!

 

(via ScreenRant)