A kedd este egy remek skandináv krimit tartogat

A 64-es betegnapló mellett egy jó kis francia akcióthrillert is megnézhetünk, de persze lesz romantikus vígjáték is a könnyedebb műfaj szerelmeseinek.

Családi üzelmek - Film+, március 24. kedd, 16.45h

A dílereknek is vannak elveik. David (Jason Sudeikis) csak rászoruló családanyáknak vagy szorgos éttermi alkalmazottaknak árul, de gyerekeknek soha. És bízik benne, hogy ha mindig kispályás marad, nem érheti baj. De persze téved. Méghozzá nagyon nagyot.Egyszer, egyetlen egyszer néhány környékbeli kamasznak segít megszabadulni az elvonási tünetektől, azok erre kirabolják, és ő nem tud elszámolni sem az anyaggal, sem a pénzzel. Hogy jóvá tegye a hibáját kénytelen egy nagy szállítmányt áthozni Mexikóból. Szerencsére a jó szomszédja, egy cinikus sztriptíztáncosnő (Jennifer Aniston) és két züllött kiskorú (Emma Roberts, Will Poulter) segít neki: úgy tesznek, mintha családi túrán járnának, de a lakókocsi csempészáruval van tele. Az ötlet jó _ a kivitelezés viszont elképesztő következményekkel jár...

 

Mallory szerint a világ - Film Mánia, március 24. kedd, 17h

Doug és Lois Riley kilenc éve nem találják helyüket a világban, az életük akkor omlott össze, amikor elveszítették a kamasz lányukat. Miközben az asszony elzárkózott a külvilágtól, a férfi egy szerető mellett próbált vigaszt találni. Doug üzleti útra megy New Orleansba. A városban találkozik a tizenhét éves Malloryvel, aki otthonról szökött meg. Különös kapcsolat bontakozik ki kettejük között, a férfi úgy érzi, ő az egyetlen, aki megérti őt. Közben Lois a félelmét leküzdve megpróbál emberek közé menni. Doug után indul, hogy megmentse házasságukat.

 

Magánürügy - Paramount Channel, március 24. kedd, 18.50h

Stacy egy népszerű szembesítőshow segédproducere. A fiatal lány legfőbb problémája, hogy a barátja miért irtózik annyira a házasság gondolatától. Mivel hiába faggatja a korábbi zátonyra futott kapcsolatairól, oknyomozó riportba kezd, mintha csak a soron következő műsorhoz gyűjtene anyagot. Interjúalanyai a fiújától elcsent kézi számítógépből kinyert exbarátnők hosszú sora, akik között van szexmániás fotómodell, bőrgyógyásznak hitt nőgyógyász és szimpatikus hokirajongó. Egyvalamiről Stacy elfelejtkezik, műsorának sava-borsa a botrány. Ezt hamarosan első kézből is megtapasztalhatja.

 

A préda - Film Mánia, március 24. kedd, 19.05h

Franck Adrien egy bankrabló, aki börtönbüntetését tölti, miután kirabolt egy helyi bankot. Letartóztatása előtt még sikerült elrejtenie a pénzt, azonban nem csak a rendőrség kutat a zsákmány után. Cellatársa, Jean-Louis Maurel egy állítólag erőszaktevő/gyermekmolesztáló, aki ártatlannak vallja magát. Amikor a bíróság végül nem találja bűnösnek Maurelt, megígéri, hogy szabadlábra helyezése után gondoskodik Franck családjáról. Azonban egy nap egy Manuel Carrega nevű férfi Franck tudomására hozza, hogy Maurel feltehetően sorozatgyilkos és a családja veszélyben van. Franck megszökik a börtönből, Claire Linné nyomozó és csapata pedig a nyomába ered, hogy elkapják.

 

A Sakál - AMC, március 24. kedd, 21h

A moszkvai rendőrségi akció során, melyben az FBI néhány embere is részt vesz, megölik a keresztapa testvérét. A maffia ura szörnyű bosszút esküszik, el akarja tetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese az orosz rendőrtiszttel, Valentina Koslovával közösen ered a fantom nyomába. Hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez, a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért.

 

JFK - A nyitott dosszié - Paramount Channel, március 24. kedd, 21h

Több mint három évtizede foglalkoztat minden amerikait a kérdés: "Ki ölte meg Kennedyt?" John F. Kennedy meggyilkolása, a merénylet körülményei, a Zapruder-film, Oswald, a könyvraktár padlásablaka... _ számtalan téma és kérdés, melyet mindenki betéve tud a világon; sőt a legtöbb amerikainak saját válasza is van rájuk. Az 1963-as merénylet óta több dokumentumfilm, tévéjáték, mozifilm foglalkozott a Kennedy-gyilkossággal, a téma örök és befejezhetetlen, hiszen máig tucatnyi megoldatlan rejtély övezi. Oliver Stone filmje nem egyszerűen egy a sok feldolgozás közül, hanem a legismertebb, és egyszersmind a legmerészebb is. Dokumentum és színjáték, valóság és feltételezés sejtelmesen keverednek e maratoni moziban, a nézőt mindvégig izgalomban tartva.

 

Amerikai botrány - Viasat3, március 24. kedd, 21h

Irving (Christian Bale) zseni. De sajnos, a hazugság mestere, az átverés bajnoka, a történelem egyik legsikeresebb szélhámosa. Annyira, hogy olyasmi sikerült neki, ami sok, nála komolyabbnak és fontosabbnak tűnő embernek sem: beleírta magát az Egyesült Államok történetébe. Ő valamint bűn- és élettársa (Amy Adams) egy ideje kénytelen egy FBI-ügynöknek (Bradley Cooper) is dolgozni, aki ráveszi őket, hogy küzdjék be magukat a maffia felső köreibe. Ebben az izgalmas, sok új lehetőséget kínáló és nagyon veszélyes világban politikusok, bűnözők és beépített ügynökök találkoznak. És persze: nők. Ha bármelyikük hibázik, minden összeomlik, és a romok az összes résztvevőt magukkal rántják.

 

Álmomban már láttalak - Filmcafe, március 24. kedd, 21h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll _ Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány.

 

A kém, aki dobott engem - SuperTV2, március 24. kedd, 22.25h

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad...

 

Titokzatos folyó - Film+, március 24. kedd, 23.10h

Jimmy, Dave és Sean együtt töltötték gyerekkorukat Boston munkásnegyedében. Huszonöt évvel később a három jó barát útja újra keresztezi egymást egy gyilkosság kapcsán. Az áldozat Jimmy tizenkilenc éves lánya. Sean gyilkossági nyomozó lett, ő kapja meg az ügyet, rá és társára vár a feladat, hogy kibogozzák a látszólag indíték nélküli bűncselekményt. Meg kell előzniük Jimmyt, akit a bosszúvágy hajt, hogy elkapja lánya gyilkosát. Közben Dave személye is kapcsolatba kerül az üggyel, ami ara készteti a férfit, hogy szembenézzen a múltjával.

 

Az élet ára - RTL Klub, március 23. kedd, 23.30h

Katherine Powell (Helen Mirren) egy titkos drón akció parancsnoka Kenyában. Céljuk, hogy semlegesítsenek egy terroristacsoportot Nairobiban. Amikor Powell megtudja, hogy a csoport tagjai öngyilkos merényletet terveznek, egy drónt küld a terroristák megsemmisítésére. Ám a célterületen felfedeznek egy kilencéves kislányt is. Az idő sürget, a bombázást végrehajtók parancsra várnak.

 

A 64-es betegnapló - Moziverzum, március 24. kedd, 23.30h

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mřrck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogř szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mřrck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.

 

Kék bársony - Paramount Channel, március 24. kedd, 01.00h

Látszólag békés és nyugalmas kisvárosba érkezik az ifjú Jeffrey Beaumont. A mezőn sétálva levágott emberi fület talál. Beviszi a rendőrségre, de ott senki nem jelentette be, hogy hiányozna a füle. Jeff beül a bárba, ahol elbűvöli az énekesnő hangja és szépsége. Kiderül, hogy Dorothyt bizarr viszony fűzi az öntörvényű helyi hatalmassághoz, Frankhez. Az ördögi férfi ugyanis, aki embereivel rettegésben tartja a kisváros lakóit, elrabolta a nő kisfiát. Így zsarolja, hogy minden kívánságát teljesítse. Jeff és a jó szándékú Sandy segíteni akar Dorothyn. Rémálomszerű kaland veszi kezdetét.David Lynch korunk egyik legeredetibb filmrendezője, akinek talán legjobb filmje a Kék bársony. Ebben a nyomasztóan erotikus, lenyűgöző látványvilágú moziban sűrűsödik össze a rendező későbbi filmjeinek összes alapeleme: erőszak, félelem, szex, szerelem és a bágyasztóan idillikus amerikai álomvilág ellentmondásai.