A legjobb tévéműsorok vasárnapra

Július első napjára nem sok jó filmet tartogatnak a tévécsatornák, de amik vannak, azokat összegyűjtöttük ide.

Miért éppen Minnesota? - Film Mánia, július 1. vasárnap, 17.05h

Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

Avatar - TV2, július 1. vasárnap, 18.55h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.

A tökéletlen trükk - Film Mánia, július 1. vasárnap, 21h

A hétköznapi név a világ legnagyobb mágusát takarja. Legalábbis ezt tartja magáról Buck Howard. Való igaz, régebben jobban ment az üzlet, ám manapság legfeljebb néhány nyugdíjast hoz lázba. Buck persze a nagy visszatérésről, országos turnéról álmodik. A terve is megvan, mellyel újra ámulatba ejtheti a világot. Felfogadja asszisztensnek Troy Gable-t, aki otthagyta a jogi tanulmányait, hogy a szórakoztató üzletben dolgozhasson. Nem elég, hogy Troy nyakába veszi a különc mágus dolgainak szervezését, az apja ellenérzését is le kell győznie, csakúgy, mint a ravasz publicista ármánykodását.

Rocky II. - RTL+, július 1. vasárnap, 21h

Apollo Creed csak azért választotta ellenfeléül az amatőr reménységet, hogy biztos lehessen győzelmében, és megmutassa a világnak, ő a legfényesebb csillaga a szorítónak. Rocky Balboa azonban mindenkit meglepett, amikor 15 meneten keresztül bírta az embertelen küzdelmet. Apollo nem hagyja annyiban a dolgot, és újból kihívja Rockyt, hogy bebizonyítsa, az ismeretlenségből feltörő bokszoló lenyűgöző eredménye csupán véletlen volt. Rocky visszautasítja a bajnok kihívását, ám később mégis úgy dönt, újra felveszi a kesztyűt. Újból edzeni kezd, és mestere, Mickey segítségével felkészül élete legnagyobb küzdelmére.

Vakító napfényben - Duna Tv, július 1. vasárnap, 21.15h

A rocklegenda, Marianne Lane partnerével, Paullal a vulkanikus Pantelleria szigetén piheni ki fáradalmait. Hirtelen felbukkan lányával régi szerelme, Harry, a lemezproducer, és megzavarja a nyaralást. A magával hozott nosztalgia atombombaként robban be Marianne nyugalmába, nincs előle menekvés. A vágy, féltékenység és rock and roll érzéki testet ölt a filmben a perzselő földközi­-tengeri nap alatt.

Mocsárvidék - Duna Tv, július 1. vasárnap, 23.25h

Spanyolország, 1980, valahol messze délen. A Franco rezsim sokkján alig jutott túl a társadalom, amikor két fiatal lány tűnik el az isten háta mögötti település egyik helyi vurstlijában. Amikor kiderül, hogy a lányokat meggyilkolták, az ügy felderítésére két madridi nyomozót küldenek a helyszínre, akiket kizárólag a gyilkosságok megoldása köti össze. Hamarosan rájönnek, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben, aki évek óta szedi áldozatait a fiatal lányok körében az elmaradott vidéken.

Kill Bill - Paramount Channel, július 1. vasárnap, 23.55h

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban.