A magyarok fele szívesen találkozna UFO-val, a negyede meg már látott is

Legalábbis ez derül ki a National Geographic legújabb kutatásából.

A NatGeo reprezentatív  felmérése szerint a magyarok 28 százaléka saját bevallása szerint látott már UFO-t, vagyis olyan tárgyat vagy jelenséget az égen, amit nem tudott beazonosítani. Ugyanakkor a  legtöbben ezt nem az idegenek jelenlétének tekintik, de meglepően sokan, 70 százalék hisz abban, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül. A válaszadók fele gondolja úgy, hogy nem valószínű, hogy az a következő évtizedben kapcsolatba lépünk idegen élőlényekkel, de ha mégis, akkor a fiatalok 49 százaléka örömmel találkozna ufonautákkal.

A kutatás aktualitását az adta, hogy a National Geographic csatorna áprilisban egy ötrészes sorozatot indít Az UFO-akták: Megnyílik az ismeretlen címmel. A kérdőív arra is rámutatott, hogy a válaszadók 73 százaléka tudja, hogy az ‘UFO’ kifejezés az azonosítatlan repülő tárgyakat jelenti és nem az idegen lényeket.

A megkérdezettek fele gondolja úgy, hogy az UFO-k más bolygókról vagy galaxisokból a Földet meglátogató idegen űrhajók.

Forrás: National Geographic

 

A nemek szerint eloszlás pont olyan, akár az X-aktákban:

a nők jóval szeptikusabbak, és bár 74 százalékuk szerint létezik intelligens élet a Földön kívül, ám ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy idegen lények látogatják a bolygónkat. 

Abban viszont nagyon is megoszlik a válaszadók véleménye, hogy a nemzetközi vagy hazai katonai jelentésekben szereplő azonosítatlan repülő tárgyak a Földön kívüli intelligens élet bizonyítékai-e (33%), vagy sem (30%).

Forrás: National Geographic

 

Összességében a lakosság több mint negyede (28%) észlelt már olyan tárgyat vagy jelenséget az égen, amit nem tudott beazonosítani, míg kétharmaduk (61%) egyáltalán nem tapasztalt még hasonlót.

A megkérdezettek 45 százaléka nem tartja biztonsági fenyegetésnek az azonosítatlan repülő tárgyakat

és csupán 7% véli úgy, hogy az idegenek komoly veszélyt jelenthetnek a bolygónkra. Ez a magas arány abból is látszik, hogy a magyarok 38 százaléka mondja azt, hogy szívesen találkozna földönkívüliekkel – ezek fele ráadásul fiatal.

Forrás: National Geographic

 

A következő hetekben lehetőség nyílik erre National Geographic-on, hiszen a saját gyártású, ötrészes sorozat, az UFO-akták: Megnyílik az ismeretlen olyan, eddig sosem látott, titkos felvételek elemzésével és szakértők bevonásával segít választ találni a sokakat foglalkoztató kérdésre, miszerint valóban léteznek idegenek látogatásaival kapcsolatos hiteles információk? A sorozat bepillantást enged Pentagon titkos UFO-aktáiba is.

Az UFO-akták: Megnyílik az ismeretlen első epizódja április 28-án,este 22:00-kor látható a National Geographic műsorán. Új részek péntekenként.

(via National Geographic)