A Michael Jackson botrányfilm rendezője reagált a vádakra

Dan Reed állítja: a doku szereplői nem pénzért beszélnek arról, hogy az elhunyt énekeslegenda molesztálta őket.

A március 8. óta magyarul is elérhető Neverland elhagyása már jóval bemutatása előtt megosztotta a közönséget: a világ egyik fele meg van róla győződve, hogy Jackson egy manipulatív pedofil volt, a többiek szerint pedig aljas hullagyalázás az ezt állító film (kritikánk itt olvasható).

2013-ban Wade Robson (akihez később egy különálló, de azonos ügyben James Safechuck is csatlakozott) beperelte a Michael Jackson hagyatékát kezelő irodát, mert állítása szerint a sztár üzleti partnerei tudtak arról, hogy kisfiúkat molesztál, de elfordították a fejüket – állítja Dan Reed rendező.

Forrás: HBO

 

„A két ügyet formai okokra hivatkozva elutasították, de a bíróság nem mondta ki, hogy az állítások hamisak lettek volna. Mindkét üggyel fellebbviteli bíróságra mentek tovább” – tette hozzá az alkotó, aki szerint két szereplője nem a dokuval akar pénzt csinálni a fájdalmából. Sokkal jobban örülnének neki, ha egy bíróság mondaná ki, hogy igazuk van, és azután ítélnének meg nekik kártérítést. A filmmel azonban nem a pénzszerzés volt a céljuk.

„De a legcifrább az az egészben, hogy azt senki sem tagadja, hogy Jackson éjszakáról éjszakára kisfiúkat vitt az ágyába, hosszú-hosszú éveken keresztül.

Mit gondoltak a családtagjai és az üzleti partnerei erről? Vajon mit csinál ott a gyerekekkel a bezárt ajtó mögött? Azt hitték, hogy ő is csak egy gyerek, egy felnőtt férfi testébe zárva, és ezért van szüksége arra, hogy kisfiúkkal aludjon együtt? Ha jobban belegondol, bárki beláthatja, hogy ennek semmi értelme” – fakadt ki Reed.

A rendező arról is beszélt, hogy Robsont sokat kritizálják amiatt is, hogy a Jackson ellen Gavin Arvizo molesztálása miatt 2004-ben indult tárgyaláson még az énekes oldalán tanúskodott. Ennek az alkotó szerint egyedül az volt az oka, hogy

a férfi nem tudta volna végignézni, hogy az embert, akit szeretett, börtönbe zárják.

„Annak idején ráadásul még senkinek sem mondta el az igazat, még a saját anyjának se” – magyarázta Dan Reed.


(via DigitalSpy)