A Morning Show egyelőre Reggeli Show néven, de Andy Vajnánál folytatja

Sebestyén Balázsék nem kérnek a digitális rádióvá vált Class Fm-ből, december 5-étől Andy Vajna rádióján, a Rádió 1-en lesz hallható a reggeli műsoruk, igaz egyelőre átmeneti néven.

Péntek délelőttre sajtótájékoztatót hívott össze Sebestyén Balázs és csapata, hogy elmondják, mi történik majd velük és a Morning Show című népszerű reggeli rádióműsorukkal azután, hogy a műsorukat sugárzó Class Fm gyakorlatilag csak online elérhető rádióvá vált frekvenciaproblémák miatt.

Fotó: Port.hu / Kaszás Tamás

A piaci pletykáknak megfelelően Sebestyénék nem maradnak a Class Fm-nél, Andy Vajna egyre jelentősebb rádiójához, a Rádió 1-hez szerződnek.  A szerződést december elsején írták alá, az adás december 5-én indul.

Egyelőre nem Morning Show lesz a műsor címe, mert itt még védjegy-viták vannak (a Morning Show nevet ugyanis jelenleg a Class FM birtokolja). Sebestyénék próbálják elérni, hogy használhassák a nevet, amit egyébként ő védetett le korábban, addig is Reggeli Show néven fog futni a műsor. A védjegyvitában a Rádió 1 minden jogi segítséget biztosítani fog Sebestyén Balázséknak.

Fotó: Port.hu / Kaszás Tamás

A Morning Show-tól nem állt távol az, hogy időről időre beszóltak embereknek, Sebestyén Balázs ezért egyeztetett a Rádió 1 tulajdonosával, a kormánybiztos Andy Vajnával, aki azt mondta, egy kifejezetten fiatalos, beszólogatós műsort szeretne, ezért teljes szólásszabadságot és független szerkesztői munkát ígért a műsorvezetőknek.

Sebestyén hozzátette: nála a szólásszabadság az elsődleges szempont. A Reggeli Show-t ugyanazzal a stábbal készíti, mint eddig, a műsor hangvétele, egyedi humora nem változik. A Morning Show, mint brand továbbra is az ő gyerekük, szellemi termékük, amiért küzdeni fognak.

Nem mennek jól a dolgok a TV2-nél

- jelentette ki Sebestyén Balázs, amikor az újságírók szembesítették Andy Vajna sajátos Tv2-s szerkesztési elveivel. Ám szerinte a Rádió 1-nél nem lesz politikai megrendelés, ahogy a korábbi tulajdonos Simicska Lajos idején sem volt olyan, hogy ukázba adtak volna nekik bármit is felülről. A műsorvezető úgy véli, ma már beköltözött a politika és a közélet a mindennapokba, nekik pedig mindenképpen reagálniuk kell erre. Az aktuális közéleti témákról viszont mindig a saját véleményüket fogják elmondani, vagyis ha eddig ellenezték a budapesti olimpiát, akkor hétfőtől nem fogják követelni az új hullámhosszon, hogy márpedig Magyarországnak olimpia kell.

Ez a rendszer próbája lesz, tesztelni fogjuk, mennyi fog beleférni.

Újságírói kérdésre Sebestyán elmondta: a híreket az MTVA-tól veszik majd át, de szerinte azzal nincs semmi probléma, hogy a Rádió 1 hírblokkjában gyökeresen más fog elhangzani például a migránsokról, mint amit tőlük hallhatnak a hallgatók. Vadon János, Sebestyén Balázs műsorvezető társa hozzá tette: ha valaki felülről bele akar majd szólni a munkájukba, akkor távoznak a rádiótól.

Az sem okozott problémát, hogy míg Andy Vajna kormánybiztosként igen szép médiaportfoliót tart fenn, amibe a Tv2 mellett több más kábelcsatorna is beletartozik, Sebestyén Balázs a tévében az RTL Klub színeiben szokott szerepelni. De ilyen gigászok összeborulásában az ilyesmi nem okozhat fennakadást, a sajtótájékoztatón azt mondta Sebestyén, továbbra is fog tévézni, továbbra is az RTL-nél, és senki sem jelezte neki, hogy bármi probléma lenne a Vajnához igazolással.

Fotó: Port.hu / Kaszás Tamás

Természetesen a rádiós piac minden szereplője megkereste őket, nem véletlenül, a legnépszerűbb műsor felszabadulásáról volt szó, ezért szerencselovagok, kalózrádiók, de még a közmédia is érdeklődött utánuk, Sebestyén szerint viszont fel sem merült, hogy bárhova máshova mennének a Rádió 1-en kívül.