A sátánisták végül peren kívül állapodtak meg a Sabrina alkotóival

Korábban 50 millió dollárra perelték a Netflixet, mert szerintük engedély nélkül másolták le Babhomet szobrát.

Nemrég mi is megírtuk, hogy 50 millió dollárra perelték a sátánisták az új Sabrina tévésorozat alkotóit, mivel a Netflix szerintük önkényesen ellopta a kecskefejű-angyalszárnyú isten, Baphomet jogvédett szobrának kinézetét. Így nézett ki a Sátán szobra a '90-es évekbeli Sabrina, a tiniboszorkány remake-jében, a Chilling Adventures of Sabrina-ban – tényleg hasonlít a The Satanic Temple 2010-es években készített Baphomet-szobrára:

Stuart de Haan, a The Satanic Temple szóvivője most közleményben tudatta, hogy sikerült megegyezniük a Netflix streaming szolgáltatóval:

Örömmel jelentjük be, hogy a Warner Bros. és a Netflix ellen benyújtott pert végül békés úton rendeztük: a már levetített epizódok tükrében elismerték, hogy a The Satanic Temple Baphomet-szobora egyedi elemekkel rendelkezik. A megállapodás többi része titoktartási kötelezettség tárgyát képezi.

Árnyalja viszont kissé a képet, hogy két sátánista egyház létezik az Egyesült Államokban. A Church of Satan nemcsak hogy komolytalan politikai kalandoroknak tartja a The Satanic Temple-t, de a keresetüket is nevetségesnek és szenzációhajhásznak nyilvánították a közleményükben. A Church of Satan semmi kivetni valót nem talált abban, hogy Babhomet szobra felbukkant a Sabrinában, mivel a kecskefejű, szárnyas istenség képmását szerintük nem lehet levédetni, hiszen az ma közkincs (public domain), mivel Eliphas Lévi és más okkultisták már XIX. században is így ábrázolták a Sátánt. (via Variety & Bloody Disgusting)