A Séfek Séfe nem egy agysebészet, inkább egy felturbózott Laci bácsi konyhája

Nehéz értelmezni a TV2 főzőműsorában történteket.

Soha egyetlen részt sem láttam még a TV2 főzős vetélkedőjéből. Vagy ha mégis, hát egész biztosan mélyre temettem az erre vonatkozó emlékeimet. Szóval az 5. évad 4. része így teljesen jó belépőnek bizonyult ahhoz, hogy felzárkózzak a séfes ordibálós show-ból. A főzőműsorokat megfertőzte a hétvégi, szórakoztató műsorok válogatóira jellemző freak- és shit show. A szerencsét próbáló szerencsétlenek lejáratják magukat, megnevettetik a zsűrit, a közönséget és a nézőt. Ugyanez megjelent korábban már a Konyhafőnökben is, de a Séfek Séfében (ha minden igaz) ez, a béna, vicces, különc figurák mutogatása  kezdetektől fogva bevett szokás. Azt még meg is lehet valahogy magyarázni, hogy miért van erre szükség - lássa a néző a teljes felhozatalt, hogy kikből kellett válogatnia a séfeknek, blablabla - azt viszont már nehéz megérteni, hogy az miért jó, hogy a három séfet nyugágyban fekve, kollagénes arcmaszkban látjuk.

Forrás: TV2 Play

Ugyanez közelről:

Forrás: TV2 Play

 

Hogy a selejtező szakasz mennyire nem a főzésről szól, azt nagyon jól mutatja a Nagy Ő című műsorból visszahívott lányra elkülönített műsoridőt. Az adás ezen része abból állt, hogy a lány a maga szintjén igyekszik humorosan kommentálni a történéseket. Lásd: két nagyobb zeller gumóra azt mondja, hogy azok szép nagyok, darabja 300 köbcenti lehet, pont mint az ő ikrei, Paula és Paulina. Az összerittyentett étele kap egy szolid kritikát (a hús jó lett, minden más nem), de útravalóul megkapja, hogy nem a külcsín a fontos, hanem a belső értékek is.

A baj, hogy a lány külcsín helyett végig azt mondja, hogy K-Ü-L-C-S-I.

Ezt Ördög Nóra is kiemeli, mert teccikérteni, hogy azért vicces, mert nem tudja a helyes kifejezést. 

Forrás: TV2 Play

 

Aztán akadt értelmezhető szegmense is a műsornak, aminek volt is köze a főzéshez. Akadtak jó kaják meg minden, de megint jött a kitekintés a konyhából, amikor jött a különc lány, aki hozott magával egy kígyót, amit Ördög Nórának kellett a főzés ideje alatt látványosan szórakoztatnia.

Forrás: TV2 Play

 

Mindegy, mert a kitetovált lány kap egy aranykést Krausz Gábortól, tehát jöhet újra főzni. Ebből már nem lehet olyan jó bulvár sztorit kreálni, ami a Krausz családban való privát féltékenykedésére bazírozna. Mondjuk így meg arra lehet felhúzni az egészet, hogy ez már az új kezdet, a továbblépés szele. De ez sincs, viszont van még indokolatlan show elem, amivel meg lehet fűszerezni a show-t. 

Lásd: kínaiul beszélés.

Ugyanitt: popsik...