A Simpson család alkotói szimbolikusan bocsánatot kértek a Trump-jóslat miatt

Egy 2000-es epizódban Trump volt a leköszönő elnök, Lisának kellett kellett eltakarítania utána a romokat.

Akár a Fox bocsánatkérésnek is fel lehet fogni a Simpson család legújabb epizódjának elejét, ahol Bart azt firkálja fel a táblára, hogy szívás, ha igazad van - írja az Upprox.

Forrás: 20th Century Fox

A kultikus rajzfilmsorozat alkotói ugyanis már 2000-ben megjósolták Donald Trump elnökségét: a 2030-ban játszódó, Bart to the Future című epizódban ugyanis Lisa Simpsont lett az Egyesült Államok  új elnöke, így neki kellett eltakarítania az előző elnök után a romokat, és kihozni a lejtmenetből az amerikai gazdaságot.

A látnoki erejű, 16 évvel ezelőtti epizódban Lisa egyik minisztere egyébként pont a lúzer kis gyógyegér, Milhouse lett, Bart pedig nem vitte semmire.

A szívás, ha igazad van kifejezésben elrejtett Trump-fricska viszont azért érdekes, mert a Simpson családot évtizedek óta készítő 20th Century Fox stúdió ugyanúgy annak Fox-birodalomnak a része, amelynek egyik zászlóshajója, a Fox News az amerikai Republikánus Párt legfontosabb médiahátországa. Igaz, a cégcsoport élén álló Rupert Murdoch az elnökválasztási kampányban év elején nyíltan Ben Carsont, az egyik korábbi republikánus elnökjelöltet támogatta Trump helyett.