A szerelem setét verem - Filmek hétvégére

Mintegy Valentín-napi utánlövésként ajánlunk a hétvégére szerelmesfilmeket, ahol nem mindig és mindenki szeret bele abba, akibe kéne, de ezzel nincs semmi gond.

Péntek: Derült égből szerelem (2009)

A megözvegyült Dr. Burke Ryan (Aaron Eckhart) a gyász feldolgozásáról írt önsegítő könyvével felkerül a bestseller lista élére, és igazi sztár lesz. Országszerte népszerű előadásokat tart, ám az egyik Seattle-i szemináriumon összefut a hotelben Eloise Chandlerrel (Jennifer Aniston), aki torkig van a férfiakkal. A vonzalom azonnal érzékelhető, de a nő számára hamarosan világossá válik, hogy a férfi egyáltalán nem jutott túl felesége elvesztésén, és hogy a színpadi show korántsem fedi a valóságot. Ráadásul a férfi apósa is megjelenik, hogy számon kérje az egész álságos felhajtást. A két határozott állú főszereplő persze most is nagyszerű, de a film igazi fénylő csillaga Judy Greer a hősnő legjobb barátnője szerepében.

Szombat: Érzéki csalódás (2001)

Van olyan, hogy egy lány nem egy fiúba szeret bele, hanem, példának okáért, egy házba. A gyönyörű Jewel is csak azért hagyja, hogy a jóravaló, de kissé bamba helyi csaposfiú összeszedje, mert a srác csodás házat örökölt a szüleitől, a lány pedig gyorsan belakja az új kéglit. És amikor kiderül, hogy újdonsült kedvese nem partnere abban, hogy mindenféle extra kütyüvel kicsinosítsák a házát, a bombázó nekiáll, hogy kitúrja saját örökségéből. És nincs nehéz dolga, hiszen minden épkézláb férfi elalél, ha csak rájuk néz, és ha még átsétál a kerti locsoló alatt vagy a fogaival nyitja ki a sörösüveget, hát meg is halnának érte. És van, aki meg is hal, mert ez egy éjsötét, gonosz, de nagyon szórakoztató vígjáték a világ legszebb nőjével, Liv Tylerrel és két régi kedvencünkkel, Matt Dillonnal és John Goodmannel.

Vasárnap: Találkozás Vénusszal (1991)

A magyar származású karmestert a Wagner mesterművének, a Tannhäuser című operának vezénylésére hívják meg az Opera Európa vezetői Párizsba. Eleinte próbál teljesen kívülálló maradni, feleségével hosszú levelezéseket folytat, teljesen elkerüli a munkahelyi konfliktusokat. Magatartása azonban gyökeresen megváltozik, amikor közelebbi kapcsolatba kerül Karinnal, az opera ünnepelt dívájával, szerelembe zuhan, boldognak és szabadnak érzi magát. De vajon így is sikeres lesz-e az opera színrevitele, vagy a vágyakozással teli karmesternek szégyenteljesen kell visszavonulnia Magyarországra? Szabó István két fantasztikus színész, a belga Niels Arestrup és Glenn Close főszereplésével értekezik a szerelem és a művészet együttes hatalmáról - és romboló erejéről.