A Trónok harca egyik rendezője szerint is rossz volt az utolsó évad

Neil Marshall brit filmes a rajongókhoz hasonlóan vélekedik az utolsó szezonjáig népszerű, utána közutálatnak örvendő sorozatról.

A nagyjátékfilmes Marshall (olyan kultikus horrorok rendezője, mint a Démoni harcosok, A barlang és az idei Hellboy) a Trónok harca két legendás epizódján is dolgozott korábban: a Feketevíz című részen a második évadból, illetve A Fal őrzőin (negyedik szezon). Habár az alkotó friss nyilatkozatában próbál lojális lenni az ötletgazda-showrunnerekhez, David Benioffhoz és D.B. Weisshoz, azért nem rejtette véka alá a véleményét a rajongók körében közutálatnak örvendő nyolcadik, befejező évadról.

Részlet a Feketevízből. Forrás: HBO

 

A rendező elkapkodottnak, összecsapottnak érezte a fantasyszéria zárlatát – akárcsak a nézők, akik csak úgy kapkodták a fejüket SPOILER! Daenerys pálfordulásán (pontosabban megőrülésén) és egyéb, teljesen megalapozatlan, egyik pillanatról a másikra bekövetkező fordulatokon.

„Meg kell mondjam, hogy én más megközelítést választottam volna az alkotók helyében.(…) Szóval

bevallom, egyetértek azokkal a kritikákkal, amelyek szerint összecsapott volt ez az évad.

Mindenki ott végezte, ahol végeznie kellett, csak kicsit túl kapkodva jutottak el odáig” – foglalta össze a filmes sokunk véleményét.

Marshall 2015-ben a Trónok harcáért kapott Saturn-díjjal. Forrás: Jody Cortes / Getty Images

 

Neil Marshall ugyanakkor azt is elmondta, hogy annak idején vele nagyon megengedőek voltak a showrunnerek, és nyitottak voltak minden ötletére, különösen ami a csatajeleneteket illeti. Ezzel együtt „nagyon nehéz ellentmondani nekik a helyszínen, mert ezek a fickók kvázi zsenik, és hát olyan csodálatos munkát végeztek” – tette hozzá.


(via Independent)