A visszatérő Richard Gere sorozatát mi is láthatjuk

A színész csaknem harminc éve nem játszott tévében. Új thrillersorozatát most szinte az egész világon megvették.

„Csaknem harminc éve szerepeltem utoljára a televízióban.

Nagyon örülök, hogy a BBC-vel dolgozhattam ezen a rendkívüli projekten, amely nemcsak tehetséges emberekkel hozott össze, de nagyszerűen reflektál korunkra is” – nyilatkozta tavaly a sztár a készülő szériáról (a „csaknem harminc év”-vel a sztár vélhetően 1993-as tévéfilmjére, az És a zenekar játszik tovább…-ra célzott).

A MotherFatherSon című nyolcrészes thrillersorozatot Tom Rob Smith írta, akinek a nevét a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story révén ismerhetjük. Ahogy arról korábban már írtunk, Gere a szériában egy amerikai médiamogult alakít, Maxet, akinek vannak érdekeltségei és kiadványai Nagy-Britanniában is.

Utóbbiakat a főhős 30 éves fia, Caden vezeti, aki arra készül, hogy a világ egyik legnagyobb hatalmú embereként az ő nyomdokaiba lépjen (Max és Caden kapcsolatát az alkotók vélhetően Rupert és James Murdoch viszonyáról mintázták). A thriller vonalat pedig valószínűleg az szolgáltatja majd, hogy a sztori szerint Caden önpusztító életmódja teljesen elszabadul, ami a család többi tagjára, sőt a médiabirodalomra is igen káros hatással van.

A BBC Studios most világszerte több piacon is értékesítette a MotherFatherSont: az Új-Zéland, Portugália, Izland, Tajvan, India, Oroszország, Ausztrália, Hongkong, Malajzia, Szingapúr és Dél-Afrika területén tevékenykedő cégek mellett a sorozatot megvásárolta az HBO is, amely Közép- és Kelet-Európában terjeszti majd az alkotást, ami így minden bizonnyal nálunk is látható lesz.


(via Variety)