Richard Gere visszatér a tévéhez

A Micsoda nő sztárja közel három évtizedes kihagyás után játszik ismét tévés főszerepet.

Gere a BBC közelgő thrillersorozatában, a nyolcrészes MotherFatherSon címűben alakít egy médiamogult. A sorozatbeli üzletember, Max a színészhez hasonlóan amerikai, csak vannak érdekeltségei és kiadványai világszerte, így Londonban is.

„Csaknem harminc éve szerepeltem utoljára a televízióban. Nagyon örülök, hogy a BBC-vel dolgozhattam ezen a rendkívüli projekten, amely

nemcsak tehetséges emberekkel hozott össze, de nagyszerűen reflektál korunkra is”

– nyilatkozta a sztár.

Richard Gere 2017 decemberében Madridban. Forrás: Fotonoticias / WireImage

 

Gere elhidegült feleségét a sorozatban Helen McCrory (Harry Potter és a Halál ereklyéi) játssza, fiukat pedig Billy Howle (Dunkirk) formálja meg. Max és Caden kapcsolatát az alkotók vélhetően James és Rupert Murdoch viszonyáról mintázták, hiszen a szériabeli Caden is apja brit újságjait viszi, és arra készül, hogy a világ egyik legnagyobb hatalmú embereként az ő nyomdokaiba lépjen.

A sztori szerint azonban Caden önpusztító életmódja teljesen elszabadul, ami a család többi tagjára, sőt a médiabirodalomra is igen káros hatással van. A rendkívül izgalmasnak ígérkező sorozatot Tom Rob Smith írta, akinek a nevét a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story révén ismerhetjük.


(via Variety)