Agymenők: hatalmas bakira derült fény

Szemfüles rajongóknak köszönhetően kilenc év után derült ki a májusban zárult népszerű sitcom egyik súlyos dramaturgiai hiányossága.

Egy nemrég született Reddit posztban az Agymenők nézői olyan bakira hívták fel a figyelmet, ami romba dönti a sorozat egész kiindulását, azaz azt, hogy a két főhős, Sheldon és Leonard mikor találkoztak. A harmadik évad The Staircase Implementation című epizódjában derül ki, hogy a két tudós úgy találkozott, hogy Leonard jelentkezett Sheldon szobatársának. A szóban forgó rész 2010-es volt, és a széria maga is ugyanakkor játszódott, a visszaemlékezésben pedig azt is felelevenítették, hogy a találkozás hét évvel azelőtt, tehát 2003-ban történt.

A kilencedik évad The 2003 Approximation című epizódjában pedig ezt a dátumot megerősítendő azt láthattuk, hogy a teljesen szétesett Sheldon helyre akarja állítani az életét, méghozzá úgy, hogy azt szeretné, bárcsak visszamehetne a legutóbbi stádiumba, amikor még stabilnak érezte a dolgokat, ez pedig 2003-ban volt, mielőtt találkozott Leonarddal.

A negyedik évad nyolcadik részében, a The 21-Second Excitation címűben azonban elhangzott egy olyan mondat, ami kizárja, hogy a két barát 2003-ban találkozott először: első találkozásuknak valójában sokkal korábban kellett történnie. Amikor ugyanis Sheldon azért ekézi Leonardot, mert az nem hajlandó vele már délután 5-től sorban állni egy éjféli vetítés kedvéért, odavágja neki, hogy

„Hova lett az a Leonard Hofstadter, aki 14 órán át állt velem sorba, hogy megnézzük a Star Trek: Nemezis első éjféli vetítését?”

A szóban forgó filmnek azonban 2002 decemberében volt az amerikai premierje, így Sheldon és Leonard vagy nem nézhették meg együtt, ha csak 2003-ban találkoztak, vagy nem 2003-ban, hanem minimum egy évvel korábban ismerték meg egymást.


(via Independent)