Alakul Robert Downey Jr. krimisorozata

Az HBO-nál készülő szériában, a sztár szerelemprojektjében végül nem ő maga lesz a főszereplő. Na de akkor vajon ki?

A Vasember filmek sztárja már régóta meg szeretné filmesíteni Erle Stanley Gardner bűnügyi regényeit, a Perry Mason-sztorikat. Az író 1933 és 1973 között összesen 82 Perry Mason-regényt és négy -novellát adott ki. Mason ugyan egy agyafúrt ügyvéd, de hűséges (és szépséges) titkárnőjével, Dellával folyamatosan különféle bűnügyekben kell nyomozniuk az őket felkereső ügyfelek problémái miatt, így a regényfolyam jogi sztorik helyett sokkal inkább a film noirok alapjául is szolgáló hardboiled detektívregények rokona.

Robert Downey Jr. Robert Duvall-lal A bíróban. Forrás: InterCom

 

A projektet Downey Jr. a Warner Bros. berkeiben kezdte fejleszteni, ám ott a sztár 2014-es, jogi témájú filmje, a stúdiónál forgott A bíró vegyes fogadtatása miatt inkább lemondtak róla – ekkor került az HBO-hoz. Itt

a kezdeti tervek szerint a True Detective ötletgazdájaként ismert Nic Pizzolatto lett volna a forgatókönyvíró, maga Downey pedig a főszereplő.

Időközben azonban kiderült, hogy a sztárnak olyan sűrű a táncrendje a rengeteg mozifilm miatt, amit forgat, hogy még a limitált hosszúságú széria sem férne bele az idejébe.

Ezenkívül Pizzolatto is elérhetetlenné vált, mivel nagyon el lett havazva a True Detective harmadik évadának munkálataival. Downey így executive producerként marad a projektben, amely jelenleg (más írókkal) fejlesztés alatt áll az HBO-nál, és nagy erőkkel keresik a rendezőt is. Jó hír viszont, hogy megtalálták a főszereplőt, aki Perry Masonként Robert Downey Jr. helyére léphet. Matthew Rhys az, akit elsősorban a Foglalkozásuk: amerikai című sorozatból ismerhetünk, de szerepelt a Testvérekben, A Pentagon titkaiban, Az ételművészben és a Szerelem és egyéb katasztrófákban is.

Matthew Rhys. Forrás: Ethan Miller / Getty Images for CinemaCon

 

A sztori pedig időközben úgy alakult, hogy az Erle Stanley Gardner által írt történetek előzményeit fogja elmesélni: azt az időszakot az 1932-es év Los Angelesében, amikor a későbbi ügyvéd még alacsony presztízsű magánnyomozóként dolgozott, és házasságának válsága mellett franciaországi háborús élményei is kísértik. Egy gyerekrablás ügye azonban felrázza a férfit, és elszántsága segítségével a gyermek mellett talán saját magát is megmentheti.


(via Variety)