Alekosz iszonyú bunkó volt a Szerencsekerékben, egy játékostársára is rámoccant

Végül aztán nem is a nagy mellénnyel okoskodó egykori valóságshow-sztár vitte haza a milliókat Kasza Tibi vetélkedőjében.

Kasza Tibi ma már hétpróbás tévésnek számít, de szemmel láthatóan még az ő agya is lefagyott párszor, amikor az újjáéledt Szerencsekerék legutóbbi adásában az egyik játékos, a kameráktól és önnön népszerűségétől megrészegült Nagy Alekosz ha kellett, ha nem, produkálta magát. Például elárulta, mi jut eszébe elsőként az Ausztrália szóról:

Palik László

mivel a „Forma–1 mindig az ausztrál nagydíjjal indul” (valójában a 2000-es és a 2010-es években már nem egyszer Bahreinben startoltak el a futamok, Palik pedig 2010 után már nem volt Forma–1-kommentátor).

 

De ez még mind semmi! A „Mi a boldog házasság titka?” kérdésre Alekosz rögtön rávágta, hogy

„A konyak!”

Ezután feldobódott témaként az „ülve pisilés” is, mire Alekosz akadémiai kiselőadást tartott (urológus ismerősére hivatkozva) a nők és férfiak vizeletürítési szokásairól.

 

Ez a kérdés egyébként Alekosz szerint olyan nehéz volt, hogy „az már Vágó István-szint!” Bár a helyes megfejtés végül nem neki jött össze, a kondigép tárgynyeremény láttán kibuggyant belőle a hímsoviniszta bunkó:

A nők ne sportoljanak! Elférfiasodnak, erősek lesznek, dominánsak lesznek. El kellene kerülni...

 

Alekosz természetesen akkor sem tudta türtőztetni magát, amikor nem rá vetült a reflektorfény, hanem játékostársa, Hajnalka mesélt el egy pikáns sztorit, amikor véletlenül egy szál bugyiban szólt ki hajnalok hajnalán az odakint várakozó kollégájának. A témán azonnal fellelkesülő egykori valóságshow-hős kéretlen okoskodása természetesen itt sem hiányozhatott:

„Te elfelejtetted, hogy te fedetlen vagy?!?”

 

Alekosz később sem fogta vissza magát. A játék egy pontján például nem kertelt, magabiztosan kijelentette:

Hallgass rám, Hajnalka! Értek a nőkhöz, ismerem a nőket, nyugodj meg!

 

Alekosz egyébként nagyon kevés alkalommal állt nyerésre. Így amikor a másik játékostársa már másfél millió forintnál járt, úgy gondolta: ha randira hívja Zsuzsit, neki is jut a pénzből egy közös görög nyaralás alkalmával! Erre jött a frappáns kikosazarás:

Majd ha több pénzed lesz, mint nekem, akkor igen!

 

A „görög hősszerelmes” később, amikor nem tudott jó betűt mondani a „vámpír vágyálom” megfejtéséhez, keményen ráripakodott Hajnalkára: nekitámadt, hogy nem akar vele többet beszélni! Zsuzsit pedig folyamatosan nyomás alatt tartotta azzal, hogy állandóan belekiabált a pörgetéseibe a szokásos idegesítő stílusában:

Csődbe mentél! Vége! Én megmondtam! Szerencséd volt! Na, most mit csinálsz? Gondoltam!

 

A végén aztán felrobbant a stúdió: az utolsó percben írta át teljesen az állást az egyik játékos,

aki egyetlen pörgetéssel ugrott az élre, és végül a játékot is megnyerte.

Spoiler: nem Alekosz lett a 4,3 milliót hazatalicskázó, boldog győztes...