Anime készül A Gyűrűk Ura előzményéből

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című anime a rohani király, Pörölykezű Helm történetét regéli el.

A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógiák mögött álló stúdió, a New Line Cinema visszatér Középföldére: a Warner Bors. animációs divíziójával karöltve The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim címmel készül hamarosan egész estés anime. A történet középpontjában Pörölykezű Helm, a Helm-szurdok névadója, Rohan (avagy: Lovasvég) híres királya állna, aki az uralkodása alatt legendásan sokat költött háborús kiadásokra, úgyhogy csatajelenetekben alighanem nem lesz hiány az új produkcióban sem. Helm király gigantikus szobra egyébként A két torony Helm-szurdoki csatájában is látható volt, és természetesen az ő kései leszármazottai voltak Rohan filmbéli uralkodói sarjai: Théoden, Éomer és Éowyn (akiket Bernard Hill, Karl Urban és Miranda Otto alakítottak). A történetírói konzultáns a hírek szerint maga Philippa Boyens lesz, aki 2004-ben forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott A Gyűrűk Ura - A király visszatérért.

Boyensen kívül olyan szórakoztatóipari veteránok dolgoznak majd a Gyűrűk Ura-animén, mint Kenji Kamiyama (a Netflixen futó Ultraman animesorozat atyja), aki ezúttal rendező lesz, a forgatókönyvet az a Jeffrey Addiss-Will Matthews-páros jegyzi, aki a szintén a Netflixen látható Sötét kristályt is írta, a producer pedig Joseph Chou, aki jelenleg épp a Szárnyas fejvadászból készít 13 részes animációs sorozatot.

Az új animének nem lesz köze az Amazonnál csillagászati összegből készülő élőszereplős tévésorozathoz – csak annyi, hogy mindkét projekt a J.R.R. Tolkien által megálmodott, és részletesen kidolgozott történelemmel rendelkező fantasy világban, Középföldén játszódik. (via Variety & Uproxx)