Arnoldnak gyilkos humora van!

Schwarzenegger szereti elengedni magát, hiszen ő egy ikon, egy félisten, és mint ilyen, megengedheti magának, hogy néha beszálljon valami olyan idióta baromságba, mint a Nyírjuk ki Gunthert!

Arnold Schwarzenegger egy legenda. Mint színész, mint akciósztár, mint testépítő, mint volt kormányzó és újabban mint környezetvédő és a Föld élő lelkiismerete. Neki aztán senki előtt nem kell semmit sem bizonyítania, és ez egy baromi jó dolog lehet, látszik, hogy élvezi is. Például simán rábólintott egy állati nagy baromságra, a Nyírjuk ki Gunthert (2017) című idétlen áldokumentumfilm címszerepére. Merthogy ő Gunther, amit itt ugyebár kb. Ganternek ejtenek, de mi maradhatunk a Günthernél, lévén, hogy hősünk osztrák gyökerekkel rendelkezik, amit azzal is demonstrál, hogy szeret tiroli népviseletben parádézni.

Igen, ez egy olyan film, ahol egy Günther nevű bérgyilkos pántos tiroli rövidgatyában látható, merthogy Günther nem csak abból él, hogy embereket öl, de ő a legjobb a szakmában. Ezért is van az, hogy egy csapat fiatal, ambiciózus, de nem minden szempontból profi bérgyilkos arra készül, hogy már csak a dicsőség kedvéért is kiiktassák hősünket, és rákényszerítenek egy dokumentumfilm-forgatócsoportot, hogy kövessék őket. Azonban Günther nem hiába a legjobb bérgyilkos a világon: mindig egy lépéssel előttük jár, és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye életüket.

Arra azért készüljünk fel, hogy hiába ott a név a címben, és mi is leírtuk összesen hétszer különböző formákban, Arnold csak egy óra után bukkan fel személyesen, addig csak emlegetik – de onnan már tényleg felpörögnek a dolgok. Addig megismerjük a csapat önjelölt vezérét, Blake-et (Taran Killam, aki a rendező és író is egyben), illetve a többieket, a szép perzsa mesterlövész lányt (Hannah Simone), az ügyetlen robbantót, a felesleges méregszakértőt – itt mindenki lő vagy robbant -, a gépkezű pusztítót és az orosz bérgyilkos ikreket, aztán kezdődhet a tánc. És majd elfelejtettük, ott van a konfliktus igazi kirobbantója is, Cobie Smulders is, aki Blake volt csaját játssza, aki kavart Güntherrel is, és akinek később is lesz szerepe. És tévedés ne essék, az Öljük meg Gunthert nem jó film, bár vannak, akik nagyon szeretik, inkább bűnös élvezet. Az biztos, hogy Taran Killam, aki sokáig a Saturday Night Live társulat tagja volt, és akit főleg arról ismernek, hogy Cobie Smulders férje, imádta csinálni, és az is biztos, hogy Arnold is baromira élvezte a szerepét.