Bemutatkozott az első női Doktor

A Doctor Who karácsonyi epizódjában Peter Capaldi Doktora regenerálódótt - és Jodie Whittakerré változott. Új fejezet kezdődött az Időlord csaknem kétezer éves életében.

A Doctor Who szokásos karácsonyi epizódjában, a Twice Upon a Time-ban három évad után távozott a szeleburdi Időúr tizenkettedik (illetve a War Doctorral együtt tizenharmadik) inkarnációja. Peter Capaldi 2013 karácsonyán váltotta Matt Smith-t, és összesen 40 epizódban alakította mindannyiunk kedvenc Doktorát. Remek volt a szerepben - kár, hogy Steven Moffat showrunner látványosan kifáradt, és alig volt néhány epizód, ami megmutatta, hogy valójában milyen lehetőségek rejlettek Capaldiban.

A színésszel együtt Moffat is távozik a sorozat éléről, és komoly változások jönnek: Jodie Whittaker személyében bemutatkozott a Doktor első női alakja, a showrunneri szerepet pedig Chris Chibnall (Broadchurch) vette át. 

Az alábbi videó természetesen spoileres!

Capaldi távozása sajnos nem sikerült valami emlékezetesre, a monológja is elég unalmas, ám érdemes megfigyelni, hogy a regeneráció közben felcsendülnek a Tennant-éra zenei motívumai, illetve Whittaker első szavai is a Tízes stílusát idézik. 

Sajnos csak 2018 őszén ismerkedhetünk meg a Tizenhármassal, mert akkor indul a sorozat következő évada.