Blomkamp végül Aliens-szerű sci-fit forgatott Alien 5 helyett

A Volume 1 főhőse Sigourney Weaver, de lesz benne gonosz űrszörny és szűk folyosón lövöldözés is.

Sok Alien-rajnongó bánta, hogy Ridley Scott Alien: Covenantja miatt félre lett állítva Neill Blomkamp és Sigourney Weaver Alien 5-terve. Szerencsére a dél-afrikai rendező nem hagyta a fiók mélyén porosodni a forgatókönyvét, és átmentett egy csomó elemet a legújabb projektjébe, a Volume 1-be. Ez egy Steamen elérhető, kísérleti kisfilmekből álló websorozata lesz – reméljük mozifilm vagy tévésorozat is készül majd abból a sztoriból, ami a legjobban bejön a geekeknek. A produkció egy látványos előzetest is kapott a napokban, íme:

Az Alien-rajongók természetesen azonnal kiszúrták a franchise első számú sztárját, Sigourney Weavert, amint 0:41-nél valami harci járműben kiabál, hogy húzzanak innen végre:

Forrás: Oats Studios

 

A vészvillogóval kivilágított, szűk folyosókon bolyongó, puskát szorongató, elszánt tekintető Dakota Fanningban pedig nem nehéz felfedezni A bolygó neve: Halálban megmentett kislányt, Newt-ot. Valószínűleg a mohával benőtt Eiffel-torony után megmutatott, koszos kiskölyök is ugyanez a karakter.

Forrás: Oats Studios

 

A sztori is nagyjából olyasmi, mint amit az Alien 5-tel kapcsolatban rebesgettek: a kataklizma utáni, romos Földön csap össze az emberiség maradéka egy agresszív, űrből jött szörnyfajjal. Vagyis ezekkel a cukipofákkal:

Forrás: Oats Studios