Botrány rossz magyar tévéműsorok, amik úgy megbuktak, mint a huzat

Vannak itt sikeres műsorok, amiket évről évre megújítanak (lásd: Sztárban Sztár (leszek!), X-Faktor, A Farm VIP, Nyerő Páros, Szerencsekerék, Konyhafőnök, Séfek séfe, ValóVilág, Ázsia Expressz, stb.), de vannak azok a szupernek éppen nem nevezhető produkciók, amik szinte megjelenésükkel egy időben el is tűntek a süllyesztőben. A felbukkanásuk tényleg felejthető volt, de annyira azért nem, hogy az interneten ne lehessen megtalálni ezekről egy-egy kínos részletet. 

Tébolygó 

Erről a műsorról halvány emlékeim vannak, ami furcsa, hisz alig volt nézője a műsornak, de ezek szerint én egy voltam a kevés közül. Az megvan, hogy Novák Péter volt a szórakoztató ceremóniamestere a show-nak, akit balról és jobbról is közre fogtak válogatott hírességek. Rajtuk kívül még a Port.hu-n is megtalálható, rikító színű parókát viselő lányok is feltűntek mellette. Hogy maga a műsor miről szólt, azt nem tudom, és erről sajnos nincs is túl sok információ. Egy leírás szerint a sztárvendégeknek annyi volt a feladata, hogy eldöntsék, hogy a bejátszott felvétel igaz volt-e vagy hamis. Hogy ennek mi volt a tétje, mi volt a cél (minél többször eltalálni, hogy a felvétel igaz-e vagy nem), az jó kérdés. Annyira, hogy elvileg - saját leírása szerint - Árpa Attila, mint akkori RTL-es producer sem értette, hogy mi volt a játék lényege. A Tébolygót mégis a konkurens csatorna csillagrombolója, a Dáridó ellen küldték. Vagy ennyire bíztak a műsorban, vagy eleve járulékos veszteségként számoltak vele, így az esélytelenek nyugalmával küldték harcba a nézettségért. Akkora bukás volt a Tébolygó, hogy péntek estéről átkerült kedd késő estére, majd a feledés homályába. 

XXL 

A legszürreálisabb műsor egyértelműen ez. Már bőven a Dáridós korszak után vagyunk, de annyira, hogy a TV2 vért izzadva próbált valami olyan műsort gyártani, aminek a nézettségét büszkén lehet mutogatni. Ebből a célból szántotta be szórakoztató műsorait, hogy a sok kicsi helyett egy nagyot, de mindent letaroló vicces showműsort hozzon létre. Ez lett belőle. 

Szellemvasút 

A nagyon optimista emberek szokták azt mondani, hogy minden rosszban van valami jó. Nos, ha úgy vesszük, akkor a Szellemvasútban egy jó dolog volt, hogy megszülethetett róla Tóta W. Árpádnak az a kritikája, ami így kezdődik:  

Itt nincs helye a körülményes finomkodásnak. A Szellemvasút egy darab szar, akkora és olyan darab mégpedig, amihez hasonlót rég nem tálalt fel egyik nagy tévé sem. Váncsa Istvánnal együtt is az, animációkkal együtt is, sőt részben azoktól, egészében és részleteiben is szar, egy szarfraktál. 

És így folytatódik: 

Ha ezt egy Beleznay Endre kaliberű senkihelyettes bonyolítaná le, akkor legfeljebb csütörtök este lenne egy sötét húsz perce az RTL-nek. Így viszont nem csak elkészítette a néhai Csíííz óta legprosztóbb műsorát, de ebben ráadásul porig éget egy olyan figurát, akit pedig félre kellene tennie az egyelőre még gondolkodó nézőinek. 

Végül így zárul: 

…kíváncsi leszek, megismétlik-e ezt a hibát egy hónap múlva, amikor megint elindul a Szellemvasút. Hacsak meg nem szűnik szerencsésen, vagy észbe nem kap Váncsa István. 

Mindenki megnyugtatására az illetékesek is látták a fent sorolt dolgokat, így azonnal kaszálták az egész Szellemvasutat úgy, ahogy van. Az RTL programigazgatója, Kolosi Péter is nyilatkozott, hogy belátták, nem sikeres a műsor, így a további próbálkozások, csiszolgatások helyett jobbnak látták inkább elfelejteni az egészet. Ennek Váncsa István, a műsor arca is örült, mert ahogy fogalmazott, nem volt kellemes érzés számára, hogy a műsor miatt nem mert kilépni az utcára. 

Hogy mennyire volt rémes a műsor? Itt és most meg is lehet tekinteni.