Botrányos ez a lány!

A Szerelmi háromszög egy nagyvárosi lány (Kat Dennings) szerelmi kalandjait követi a kisvárosban, ahol minden, amit csinál, botrány!!!!

 

Nem kellett túl jó szem hozzá, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgésben a nézők kiszúrják maguknak Darcy Lewist, a szintén visszatérő Jane Foster (Natalie Portman) kissé szeleburdi munkatársát – de csak két percet kapott az új Thor filmben. Ennél több játékidő jutott Darcynak és az őt játszó Kat Denningsnek a Marvel tévésorozatában, a WandaVísionben, vagyis Dennings még mindig jegyzett név, de valahogy nem lett az a sztár, aki lehetett volna – például egy korai filmje, a  Szerelmi háromszög (2010) alapján.

 

Forrás: Film4

 

Caroline (Dennings) tizenhét éves, nagyvárosi lány. A legrosszabb rémálma válik valóra, amikor a megözvegyült apjával a vidéki kisvárosba költöznek. A nyüzsgéshez szokott, szabadelvű lány nehezen találja helyét az új környezetben, ahol a fiatalok legkedveltebb foglalatossága az, hogy különböző tisztítószerektől állnak be. Az iskolában csupán egyetlen ember van, aki fölkelti az érdeklődését, Mr. Anderson (Josh Lucas), a jó képű, fiatal irodalomtanár. Caroline hamarosan egy különös szerelmi háromszög közepén találja magát, melynek másik két tagja a tanára, és Thurston (Reece Thompson), az egyik osztálytársa. Lassan mindenki tudomást szerez a dologról, és ez nem marad következmények nélkül – és akkor még nem beszéltünk a környéken ólálkodó sorozatgyilkosról, aki cheerleaderekre vadászik.

 

Forrás: Film4

 

A leírásból aligha derül ki, de Michael Goldbach rendező/forgatókönyvíró valójában kedvenc együttesének, a Sonic Youth-nak készített főhajtást. Az eredeti cím, a Daydream Nation a banda 1988-as dupla lemezét idézi meg, egy lánykarakter a banda "Kool Thing" című dalára táncol, míg Caroline az "Eric's Trip-re" ropja, az pedig evidens, hogy a Thurston nevű srácot Thurston Moore, a banda vezetője után nevezték el. Ez persze nyilván hidegen hagyja azokat, akik nem is ismerik a progresszív pop bandát, de ezt leszámítva Michael Goldbach (Sötét folyosók) jól megkevert mindent, és egymás mellé tette a tinirománcot, a kisvárosi lélektani drámát és a pszichothrillert – igaz, az utóbbi csak nyomokban van jelen, de fontos nyomokban. A lényeg pedig maga Kat Dennings lázadó, szemtelen, néha már tenyérbe mászó, de ellenállhatatlan fiatal lányként, aki megteszi azt, amit más nem mer – különösen a kisvárosban, ahol mindez játszódik. Vajon miért nem lett belőle sokkal több, mint Az élet csajos oldala (2011) talpra esett pincércsaja?

 

Forrás: Film4