Bradley Cooper kedves pasas - Hétvégi tévéajánló

Nem ő Hollywood új Marlon Brandója, de szerethető, elkötelezett, sokféle szerepkörre alkalmas, és sokan látnak benne fantáziát, amit a hétvégén három teljesen különböző filmmel hálál meg!

Ő a megoldás (2009)

Íme, ez Sandra Bullock valaha készült legrosszabban fogadott filmje, ami összesen öt Arany Málna jelölést kapott, amik közül Bullock meg is nyerte a legrosszabb színésznőnek járó szobor – amit, javára legyen mondva, személyesen vett át -, illetve ő és Bradley Cooper a legrosszabb filmes pár kitüntetésben is részesültek. És a dologban van valami, mert ő és Cooper valóban rémes pár, de a film pont arról szól. Hősnőnk, a valószínűleg enyhén autista Mary, aki egy helyi újság keresztrejtvény rovatát viszi, ezért óriási a szókincse, és Steve, egy menő tévétársaság operatőre egy rémes vakrandi során találkoznak, amiről a pasas szó szerint elmenekül, a lány azonban félreérti a dolgot, és utána ered, még ha a fél országot kell is átutaznia, hogy bebizonyítsa, kettejüket az Isten is egymásnak teremtette. És be is bizonyítja, rengeteg barátot szerezve, szegény Bradley pedig vidáman asszisztál ehhez!

Aloha (2015)

És itt van Bradley Cooper talán legkevésbé ismert munkája, ami azért furcsa, mert egyrészt  Cameron Crowe (Majdnem híres, Jerry Maguire – A nagy hátraarc) rendezte, másrészt olyan színésznők a partnerei, mint Rachel McAdams és Emma Stone – és ráadásként megkapjuk hozzájuk Bill Murrayt és Alec Baldwint. És mindez, ahogy a cím is sejteti, Hawaiion játszódik! Talán a kissé túlbonyolított történet adja a magyarázatot, amely során Brian Gilcrest, a hadi felszereléseket értékesítő vállalkozó Honoluluba utazik, hogy összehozzon egy műholdas üzletet egy privát ügyfélnek, és itt találkozik azóta családot alapító volt szerelmével, akivel újra közelebbi viszonyba kerül, de közben lassan beleszeret a segítőként mellérendelt katonalányba – és megakadályoz egy nukleáris katasztrófát. Igazán Cooperhez illő szerep!

Az ételművész (2015)

Hogy elhiszem Bradley Coopernek, hogy briliáns mesterszakács, aki virtuózként bánik az étellel? Nem igazán, azt viszont simán elhiszem, hogy szakmájában a tökéletességre törekszik, és ezért nehéz elviselni. És ez a lényeg itt, hiszen bukott séfként tér vissza a pályára, mert annak idején túlpörgött és szétesett, de miután New Orleansban megevett egymillió osztrigát - nem vicc! – újra bizonyítani akar, csak most Párizs helyett Londonban. Ahhoz azonban, hogy megnyithassa saját éttermét, és megszerezze az áhított harmadik Michelin-csillagot, a legjobb formáját kell hoznia, és jól is kell viselkednie, főleg a gyönyörű Helene (Sienna Miller ) miatt, de más nők is előkerülnek szép sorban. Az Ételművész nem a gasztronómiáról szól, azon a téren nem is lenne hiteles, de Cooper ámokfutásai és végül önmagára találása megér egy misét – előételnek pedig megkapjuk Alicia Vikandert, Uma Thurmant és Emma Thompsont.