Buffy még az alkotói számára is érinthetetlen

Elmondta a véleményét az alakuló Buffy, a vámpírok réme-rebootról az eredeti sorozat egyik alkotója.

Múlt hónapban jelentették be, hogy újragondolt verzió készül a Sarah Michelle Gellar főszereplésével 1996 és 2003 között futott horrorsorozatból. A rebootot az eredeti széria ötletgazdája, Joss Whedon valósítja meg, showrunnere pedig a Bűbájos boszorkák, az Alias és a Lost – Eltűntek producereként ismert Monica Owusu-Breen lesz.

Sarah Michelle Gellar az eredeti sorozatban. Forrás: port

 

Marti Noxon, aki az eredeti Buffy hatodik évadának a showrunnere, több évadnak pedig az executive producere volt, a The Wrapnek nyilatkozott a témáról. „Őszinte leszek: először én is úgy voltam vele, hogy

»neee, ne nyúljatok a szent szövegekhez!« De minél többet megtudtam a projektről, annál izgatottabb lettem”

– nyilatkozta a szakember.

A rajongók részéről ugyanis az ötlet akkora ellenállásba ütközött, hogy Owusu-Breennek Twitter-oldalán kellett biztosítania őket afelől, hogy „Buffy egyszeri és megismételhetetlen, és hogy Whedon csodálatos sorozatát nem lehet lemásolni”. Ezzel Noxon is egyetért: „Én sem vetemednék ilyesmire. De hát itt vagyunk húsz évvel később, a világ sokkal félelmetesebb lett, szóval talán mégis eljött az idő egy új vámpírvadász számára” – mondta.

Marti Noxon. Forrás: Jim Spellman / WireImage / Getty Images

 

A producer egyébként nagyon izgalmasnak találja a reboot koncepcióját, hiszen az egy fekete főhősnőre épül, és szerinte nagyon szerencsés párosítás, hogy az új Buffy (aki a jelek szerint nem is Buffy lesz majd, hanem egy másik vámpírvadász) női showrunnert kap, aki ráadásul fekete nőként fogja megírni egy fekete nő kalandjait. Noxon azt is elmondta: maga sem tudja, csatlakozna-e a reboot stábjához, ha hívnák, mivel hiába tetszett meg neki az ötlet, elég elfoglalt mostanában – ő volt az executive producere például a nemrégiben bemutatott Éles tárgyak című thrillersorozatnak is.


(via The Wrap)