Bunyós Pityu: A Sztárbox után Mike Tysonra megyünk rá

Így nyilatkozott Pulai Imre olimpiai bajnok kenus edzőjeként. Pulai is ringbe lép az RTL-en a Sztárboxban.

- Mit gondoltok arról, hogy itt egyesek le lettek nagypapázva?  (Shane Tusup így cukkolta ellenfelét, Torghelle Sándort - a szerk.) Hogy készültök a súlycsoporton belüli korkülönbségekre? Fel tudjátok venni a versenyt a fiatalabbakkal?

- Megállja a helyét, hogy nagypapák vagyunk. Most is tíz perc múlva indulnunk kell, mert fél egykor kaja van az öregek otthonában - viccelődött Bunyós Pityu, azaz Szikora István. 

- Paradicsomleves van betűtésztával, meg kell enni - vette át a szót Pulai Imre, majd a poént félre téve folytatta - Igazából nem zavar. Felkészültünk mindenre. Másként ezt nem lehet. A korkülönbség nem érdekel. Kajak-kenuban is voltam 33 éves, amikor voltak mellettem 22-21 évesek ellenfelek, akkor sem okozott gondot. (Utalt ezzel arra, amikor 2000-ben, Sydney-ben a nyári olimpián aranyérmet szerzett.)

Pulai Imre olimpiai bajnok kenus; Forrás: RTL sajtóklub

- Nektek presztízsben mit tud hozni a Sztárbox?

Bunyós Pityu: A régi hangulatot akarta megint érezni. A felkészülést, a stresszt, mindent. Eljutni A-ból B-be

Pulai Imre: Rohadt jó érzés. Igen, ennek ez a lényege. Ezt nem mindig érezheti az ember, csak akkor, ha van tétje, és ennek van tétje.

- Van, amitől tartasz?

Bunyós Pityu: Nem. Átvettünk mindent. Nagy meglepetés nem érhet minket. Ha ezen továbbjutunk, akkor megyünk Amerikába… Evander Holyfield, Mike Tyson. Ezekre megyünk most rá, mert szeretnénk pénzt is keresni, mivel megint népszerű, hogy kiöregedett bokszolók küzdenek meg egymással.

- Igen, de Amerikában a show mellett főként a pénzről szól ez az egész.

Pulai Imre: Igen, de aki versenyző volt, az versenyző is marad, hiába megy a korral előre. A pénz mellett az is motiválja őket, hogy újból érezni akarják azt, amit profi élsportolóként éreztek.

- Hogy álltok a bunyókat megelőző üzengetésekhez?

Pulai Imre: Alapvetően én nem vagyok olyan, hogy idegileg kikészítsem a másikat. Poénkodás szintjén benne  vagyunk, de nem erre készülünk, hanem arra, ami a ringben lesz.

Forrás: Index

 

Bunyós Pityu: Benne vagyunk mindenben, de nem ez a lényeg. Az öcskös - Pulai Imre - megígérte a két edzőjének, hogy ha nyer, akkor az olimpiai aranyérmének a replikáját nekem adja, és így akkor nekem is lenne egy olimpiai aranyam, ha már akkor nem sikerült érmet szereznem, amikor az 1992-es barcelonai nyári olimpián bokszoltam.